Medi ambient

Sarrià dona fins a finals d’any a Hinojosa per veure resultats

L’Ajuntament alerta que, si dins aquest termini no s’aprecia una reducció de les pudors i els sorolls provinents de la fàbrica, s’estudiaran accions legals

Pròxima reunió tècnica, el dia 24

Front comú per intentar revertir de manera definitiva les molèsties de sorolls i pudors provinents de l’activitat de la indústria paperera d’Hinojosa de Sarrià de Ter. Dimarts va tenir lloc a Barcelona una reunió en què van participar representants de la Generalitat, les diverses forces polítiques de Sarrià i la plataforma ciutadana Prou, que aplega veïns i veïnes que lluiten per posar fi a aquest problema. Un dels punts que es van acordar és que “es dona fins a finals d’any de marge per tal que totes les parts puguin percebre, de forma satisfactòria i inequívoca, que els plans d’actuació executats per la fàbrica obtenen els resultats desitjats”. Si passats aquests quatre mesos la situació persisteix, l’Ajuntament va advertir ahir que es reserva “la possibilitat d’emprendre accions legals per accelerar que Hinojosa apliqui les millores correctores demanades”.

La trobada es va fer al Departament d’Indústria de la Generalitat. Per part d’ERC hi van assistir l’alcalde de Sarrià, Narcís Fajula, i la primera tinenta d’alcalde, Encarna Jiménez. Hi va haver, a més, representants dels grups de l’oposició: Narcís Aymerich i Sara Monrabà, de PAS-Amunt; els regidors Quim Rodríguez i Estela López, del PSC; l’edil Narcís Farroni, de Junts per Sarrià, i la regidora María Paz García, de Ciutadans. Així mateix, hi va participar Rafa Navarro, de la plataforma Prou. I, com a representants de la Generalitat, la directora general d’Indústria, Matilde Villarroya; la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mercè Rius; el director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Enric Vinaixa, i el subdirector general d’Inversió Industrial, Jordi Carbonell.

Els representants del poble van exposar tots els problemes des de la implantació de la fàbrica al municipi, el 2016; i es va programar una reunió tècnica per tractar el tema de les pudors, el 24 de setembre. Aquesta qüestió és la que continua causant més queixes, mentre que els sorolls s’han aconseguit disminuir significament, tot i que tampoc estan resolts al 100%.

Altres peticions són una inspecció a la paperera amb tècnics de l’Ajuntament i de la Generalitat; que el govern català reclami d’urgència l’estudi dels resultats d’olors i sorolls que l’empresa va fer a l’agost, i que, abans de concedir la llicència ambiental definitiva que demana Hinojosa, es tingui en compte si compleix les ordenances locals i les directives europees, i es valorin les al·legacions veïnals que l’Ajuntament va dur a la Generalitat. Cal recordar que més de 140 veïns i veïnes han fet al·legacions en contra que el govern català atorgui la llicència ambiental definitiva a la fàbrica (per ara la que té és provisional i se li va renovant cada any).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia