Medi ambient

Palamós impulsa el projecte del futur nou camí de ronda

Tindrà un traçat de 3.400 metres de recorregut, dels quals més de 400 seran camins de nova creació

Els traçats existents es refaran i se’ls donarà la continuïtat que ara no tenen

L’Ajuntament de Palamós vol fer un gran camí de ronda, totalment connectat i amb més de 3.400 metres de recorregut, amb l’objectiu de generar sinergies entre els diferents sectors del municipi i oferir i potenciar una oferta de turisme mediambiental. Aquest és l’objectiu del projecte que s’ha posat a exposició pública, després de tenir l’aprovació inicial de l’Ajuntament. A més, i en aquesta exposició, també s’hi inclou un altre projecte que preveu l’extracció de flora exòtica o invasora i els treballs forestals al llarg de l’itinerari previst.

S’està davant d’un projecte de mandat que és ambiciós pel que fa referència a la intervenció, amb un cost que supera el milió d’euros i que es vol començar al llarg de’any 2020.

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, explica que aquest projecte va començar durant el mandat passat, lligat amb la reordenació de la platja de Castell. Ara, i un cop redactat, es treballa perquè la població i els visitants puguin desplaçar-se arran de mar, entre el nucli i Castell, una cosa que representarà connectar espais, com ara el de la platja Gran amb cala Margarida, la Fosca o Castell. “Amb el projecte redactat i ja en exposició pública es fa un pas més en aquesta idea d’unir el nucli de Palamós amb Castell i reforçar així totes les seves potencialitat”, destaca Puig.

El projecte, a la pràctica, representa fer de nou aquest tram del camí de ronda perquè se li donarà la unitat i continuïtat que ara no té i s’ordenarà, tot buscant les seves potencialitats, com ara amb la construcció de diversos miradors repartits al llarg del recorregut.

S’està davant de gairebé 3.400 metres de recorregut, dels quals més de 400 seran camins de nova creació i la resta són traçats existents que es refan i es relliguen entre si. Ara hi ha trams inconnexos i no sempre accessibles per a tothom, i l’objectiu és generar un itinerari continu. Hi haurà passeres i ponts per facilitar aquestes connexions, i també una xarxa de miradors al llarg de tot el recorregut, entre les Pites i Castell. També d’aquesta manera es resolen els accessos i la connexió entre el camí de ronda, el nucli urbà i les urbanitzacions de l’entorn.

El pressupost supera el milió d’euros, es finança amb els fons Feder de la Unió Europea, els plans de foment del turisme de la Generalitat de Catalunya i l’aportació de l’Ajuntament. Els projectes estaran en exposició pública durant 30 dies.

LA DATA

2020
L’equip de govern,
d’ERC, treballa amb la previsió de començar les obres al llarg de l’any vinent.

LA XIFRA

3.400
metres de recorregut
és la zona del camí, entre Palamós i Castell, on s’actuarà, passant pel parc urbà de cap Gros.

LA FRASE

Amb el projecte redactat es fa un pas més en aquest idea d’unir el nucli de Palamós amb Castell
Lluís Puig
alcalde de palamós


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona