Endesa deixa generadors de reserva als pobles afectats per l'apagada de dimarts

La companyia ha començat a atendre ja les reclamacions

Endesa mantindrà alguns generadors al territori perquè no es preveu acabar els treballs de reparació de tota la xarxa elèctrica afectada per la nevada fins a finals de juny. Amb l'experiència de dimarts passat, quan el temporal de vent i pluja va deixar sense llum durant unes dotze hores milers d'usuaris de la Costa Brava, la companyia ha confirmat que mantindrà generadors al territori com a mesura preventiva, encara que estiguin desendollats.

D'altra banda, Endesa va començar a rebre ahir les primeres reclamacions per cobrar la indemnització per l'apagada dels dies després de la nevada. Segons fonts de la companyia, ahir no hi va haver «cap gran allau de reclamacions». Les quantitats que tenen dret a percebre els usuaris afectats seran d'entre 60 i poc més de 750 euros en funció dels dies que no van tenir llum. Les reclamacions s'han de fer a la companyia, la qual contrasta els dies que el client va estar sense el servei, i si s'arriba a un acord en la quantitat, aleshores es paguen els diners. Si no hi ha acord, queda la via del peritatge. Finalment, l'Agència Catalana del Consum ha animat els afectats a reclamar i ha demanat també compensacions per als comerços.

La coberta del castell de Llers es desprèn per tercer cop en tres anys

J.P

El temporal de pluja i vent va fer malbé la coberta de la sala del castell de Llers. Aquest és el tercer cop, en menys de tres anys, que aquesta estructura queda afectada, per això l'Ajuntament demanarà a la Generalitat que s'instal·li una nova coberta adaptada a la climatologia de l'Alt Empordà. D'altra banda, el sindicat agrari Unió de Pagesos considera que les inundacions del riu Orlina, a Peralada, són a causa de la falta de neteja i de reparació de les motes. Per demà s'ha convocat una reunió informativa amb els propietaris dels camps afectats per demanar reclamacions patrimonials pels danys ocasionats als conreus. El sindicat considera que les inundacions que van afectar 150 hectàrees de conreus, bàsicament blat de moro i cereal d'hivern, no es poden atribuir a la intensitat de la pluja, ja que es van enregistrar entre 80 i 100 litres per metre quadrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona