Nova petició per l'arrest definitiu de la pesca del corall vermell a la costa catalana

La temporada 2010 va de l'1 de maig al 30 de setembre

Després de les mobilitzacions d'associacions i veïns de la Costa Vermella l'estiu del 2009, la Prefectura de regió va prendre una resolució en data del 24 de desembre del 2009, que no ha calmat els ànims dels defensors del corall vermell. Segons aquest text, la pesca professional de corall vermell queda autoritzada per dos anys i la temporada 2010 acaba de començar. Joseph Travé, president del Consell de Conservació de la Natura dels Pirineus Orientals (CCN-PO), considera que aquesta situació permet que continuï la recol·lecció i la destrucció d'una espècie que creix molt lentament (entre 0,1 i 0,4 mm per any). L'associació es torna, doncs, a mobilitzar per reclamar una protecció definitiva del corall de la Costa Vermella. La recollida de signatures per donar suport a aquesta petició ja ha rebut el suport de l'Associació dels Amics del mar i les Aigües (ASAME), Greenpeace 66, l'Associació de Protecció de l'ansa de Perrefita (APAP), i els seus promotors confien que altres entitats s'hi afegiran.

El corall vermell, com la tonyina vermella, forma part de les espècies marines d'alt valor comercial que són cada vegada més difícils de protegir, perquè molts interessos entren en joc al moment de plantejar mesures de protecció. Joseph Travé recorda també que aquest espai de la costa nord-catalana forma part del paratge Natura 2000 que representa un nivell de protecció europeu, i que és inclòs en el futur parc natural marí. El text de la petició considera que la situació actual provoca «la indignació legítima de la població i de les associacions de defensa del medi». Els signataris constaten que «els arguments científics i patrimonials justifiquen àmpliament que l'Estat prengui mesures urgents per arrestar l'explotació d'aquesta espècie emblemàtica, amenaçada de desaparició a la costa catalana, i exigeixen l'arrest definitiu d'aquesta pesca». Les peticions es recolliran a la seu del CCN-PO, 90 bis, avinguda del Puig del Mas, a Banyuls de la Marenda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona