Medi ambient

Valors naturals a prop de casa

L'espai natural de la desembocadura del riu Gaià i la platja de Tamarit van ser el marc ahir d'una plantada d'espècies de sorra i de l'alliberament d'una au rapinyaire que, amb motiu del dia mundial del Medi Ambient va organitzar l'Associació Mediambiental la Sínia d'Altafulla

L'Associació Mediambiental la Sínia d'Altafulla va celebrar ahir el dia mundial del Medi Ambient amb dues activitats que es van concentrar a l'espai natural de la desembocadura del riu Gaià i en la qual van participar la gran majoria dels infants de l'esplai Campi Qui Pugui de la Riera de Gaià, que, conjuntament amb els seus pares, van dur a terme al matí una plantada de diverses espècies que viuen a la sorra, com ara el violer marí i el juli, a la platja de Tamarit.

La trobada també va incloure l'alliberament d'un esparver, a càrrec d'un agent rural del Tarragonès, que, abans de deixar en llibertat l'animal, va explicar als menuts els trets més característics de la família de les aus rapinyaires.

Al costat mateix de la reserva de fauna salvatge del riu Gaià, que destaca per la gran quantitat i varietat de petits ocells, es troba l'Hort de la Sínia, centre de producció agrària ecològica i d'educació ambiental, la qual, amb l'objectiu de promoure la preservació mediambiental, du a terme diverses activitats, entre els quals les visites guiades dirigides als escolars, associacions de pares i mares i famílies.

L'Associació Mediambiental la Sínia, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tarragona i amb un conveni amb el Departament de Medi Ambient, desenvolupa un programa de gestió, amb actuacions de neteja i activitats de voluntariat. Es vol donar a conèixer a les diverses entitats tarragonines el valor d'aquest espai natural, a més del fet que és «molt a prop de casa», i que el terme és ric en valors naturals, va explicar Hèctor Hernàndez, membre de l'entitat altafullenca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona