Medi ambient

Ecologistes denuncien el mal estat del camí de ronda, a Mont-ras

Hi ha baranes trencades i roques i sorra que tapen els graons

«El pèssim estat en què l'administració manté aquell tram de camí posa greument en risc la vida de centenars de persones que hi circulen cada dia», va recordar en una nota de premsa el president de l'entitat, Josep Maria Piferrer. Van detectar aquest estat a partir de les queixes dels visitants. Els ecologistes denuncien la presència de baranes trencades, i roques i sorra acumulades als graons que dificulten molt el pas per aquest tram.

«Una autèntica vergonya», va afirmar Piferrer en l'escrit. El tram, com recorden els ecologistes, és «fals», ja que es va fer expressament per als propietaris de la finca de Cap de Planes, can Barella, per eliminar el tram antic, que passava per dins de la finca. Es tracta d'una demanda històrica del moviment ecologista per recuperar l'antic camí de ronda.

«Gestors pèssims»

A més, els ecologistes demanen a Costes de la Generalitat que hi actuï, ja que creuen que l'Ajuntament no ho farà. «Tenim un patrimoni natural únic al món del qual cal tenir molta cura si volem gaudir dels seus beneficis durant molts anys», diu el president. Però afegeix: «Però també tenim uns gestors pèssims, que ni tant sols han estat capaços, ni prou valents, a l'hora de controlar les principals pressions i de crear la reserva marina de les Formigues així que, una temporada més, continuarem amb el campi qui pugui de les embarcacions d'esbarjo, amb les molèsties i amb la degradació del nostre fons marí».

Segons Piferrer, els polítics «prefereixen ignorar la situació mediambiental greu que viu el nostre planeta i continuar-la defugint, en comptes d'aprofitar l'actual crisi sistèmica per emprendre canvis i mesures realment eficaces i revolucionàries».

k

Més fotografies, a www.elpunt.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona