Medi ambient

Alerten que els sòls agrícoles de Bianya són un bé escàs

El DAR presenta el mapa de sòls

El cap del servei de Producció Agrícola del DAR, Jaume Boixadera, ha alertat que cal ser el màxim de respectuós possible amb els espais agrícoles de la Vall de Bianya quan es planifiquin noves infraestructures i nous creixements urbans i industrials. Ha recordat que per les condicions climàtiques –una pluviometria elevada– Bianya i la Garrotxa en general tenen terres molt fèrtils, però n'hi ha relativament poques a causa de l'orografia –les planes escassegen i no són de grans dimensions–. Boixadera hi ha afegit que a la Vall de Bianya hi ha zones de forts pendents, que es poden aprofitar per a l'activitat ramadera.

Jaume Boixaderas ha explicat que la necessitat de preservar les planes agrícoles és una necessitat general al país, sobretot on hi ha les grans extensions, com ara el pla de Lleida, els deltes dels rius, les planes d'Osona i del Vallès o les de l'àrea de Reus i Barcelona, aquesta última ja perduda per la important humanització. El director dels serveis territorials del DAR a Girona, Josep Guix, i l'alcalde de la Vall de Bianya, Albert Busquets, han coincidit a assenyalar la importància del nou mapa per a la planificació del territori.

Un tros més

La geòloga Marta Puiguriguer, que ha elaborat el mapa, ha explicat que es tracta d'una radiografia de les propietats físiques i químiques del territori. Ella mateixa hi ha afegit que hi ha hagut un important treball de camp previ a la classificació –s'ha fet segons el mètode americà– amb mostres preses al terreny i estudiades al laboratori. Segons ella, el mapa de la Vall de Bianya, de fet, és la continuació de la cartografia de sòls de la comarca de la Garrotxa, que ja comprèn el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i la Vall d'en Bas, l'altre gran espai agrícola de la zona i el que té les terres de més qualitat del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona