Medi ambient

medi ambient

Planoles enllesteix el centre de natura dedicat al trencalòs

El nou equipament emetrà imatges en directe d'un canyet

L'Ajuntament busca recursos per acabar l'obra

El trencalòs serà el principal protagonista del Centre d'Interpretació del Bosc i de la Natura que s'està construint a Planoles. En aquest municipi del Pirineu gironí ja hi ha habilitat un canyet on s'alimenta aquest tipus de voltor, que és un dels ocells més majestuosos de la serralada i que està especialment protegit.

Ara s'instal·larà una càmera al canyet que enviarà les imatges a una pantalla que hi haurà al nou centre. Aquesta càmera es podrà dirigir des d'aquest equipament. El nou Centre d'Interpretació del Bosc i de la Natura, a més, estarà associat a un espai alpí exterior: des del prat Lluís, on està situat, fins al pont de Planés, recorrent tot el costat del riu. És un espai que té un alt valor ecològic i explica molt bé l'ecosistema pirinenc.

L'àmbit d'interès del nou equipament serà més general que el del municipi. En principi, i sota l'assessorament del Consorci de l'Espai d'Interès Natural del Ripollès, posarà en relleu tots els actius del patrimoni natural de la
comarca, segons ha explicat l'alcaldessa de Planoles, Eva Salmerón. A part, impulsarà la recerca científica, la realització d'exposicions i la celebració de congressos.

LA XIFRA

289.000
euros calen per enllestir
definitivament les obres de construcció del nou centre d'interpretació.

A la recerca de diners

El nou centre d'interpretació havia de costar 8 milions i s'havia d'ubicar al costat de l'església. El projecte, però, es va replantejar. Es va apostar pel prat Lluís i per un edifici de 800.000 euros. Ja s'han dut a terme dues fases amb ajuts del Puoisc i del Feder. Ara l'Ajuntament treballa per obtenir els 289.000 euros que li manquen per completar el projecte. En té 65.000 de Política Territorial, 35.000 del Consell del Ripollès, 150.000 del Puoisc i 30.000 de la Diputació, i la resta els ha d'aportar el consistori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona