Medi ambient

medi ambient

Ecologistes en Acció identifica set platges verges a Tarragona

Vol conscienciar els ajuntaments de la necessitat de preservar-les

L'entitat calcula que hi ha una vintena de platges d'aquest tipus al Camp i l'Ebre

Les platges sense dutxes, pàrquings ni guinguetes també són necessàries. És el que defensa l'entitat Grup Ecologistes de Tarragona i l'Ebre (GETE), adherit a Ecologistes en Acció, la qual ha identificat set punts de la línia costanera de la demarcació que des del passat mes d'agost tenen la distinció de platja verge. Les comarques tarragonines són les primeres del país que estrenen aquest identificatiu que Ecologistes en Acció ha posat en funcionament a altres llocs de l'Estat (costes de Cadis, Tenerife i Sant Sebastià), per conscienciar els ajuntaments de la necessitat de preservar aquests espais.

Per tal de poder lluir les banderes identificatives, cal que les platges compleixin una sèrie de requisits, com ara estar protegides per algun tipus de figura oficial i no permetre l'accés de vehicles. En la primera convocatòria a Tarragona s'ha donat el distintiu a les set candidates que s'hi van presentar: la platja dels Muntanyans, a Torredembarra; la del Serrallo, a Sant Jaume d'Enveja; les de la Marquesa, la bassa de l'Arena i la punta del Fangar, a Deltebre, i les de Santes Creus i el Torrent del Pi, a l'Ametlla de Mar. “És molt més fàcil trobar una platja d'aquestes característiques un cop estàs al sud de l'Hospitalet de l'Infant”, reconeix el president del GETE, Eloi Nolla. A l'entitat calculen que hi ha una vintena de platges que s'hi podrien acollir, les quals tindran una altra oportunitat l'any vinent. A cada platja s'ha fet una anàlisi individualitzada en què s'identifiquen els aspectes a millorar. D'altra banda, no creuen que aquesta mena de campanyes hagin d'incrementar la pressió humana sobre les platges sinó que han de servir perquè els municipis vegin que aquest model és compatible amb el turisme.

LA XIFRA

6
de les set platges
són de les Terres de l'Ebre. La platja dels Muntanyans de Torredembarra és l'única al Camp


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona