Medi ambient

badalona

La caça controlada de senglars a Canyet permet eliminar-ne 24 en un mes

Les esperes ha estat fetes per caçadors badalonins amb l'autorització de la Generalitat

L'Ajuntament insisteix en la importància de la prevenció

El Departament de Medi Ambient de la Generalitat va autoritzar a mitjans d'agost que es fessin esperes per a la caça del senglar al barri de Canyet, després que es detectés la proliferació d'aquests animals a les zones de conreu i pels voltants de l'hospital de Can Ruti. Una quinzena d'integrants de la Societat de Caçadors de Badalona han participat en la caça controlada, que s'ha fet durant un mes i ha tingut com a resultat l'eliminació de 24 exemplars adults. Es dóna el cas que a Badalona la caça està completament prohibida a tot el terme municipal i només es pot dur a terme amb l'autorització específica de la Generalitat.

Els caçadors, tots ells amb experiència en la caça del senglar, han actuat durant les nits i s'han situat en zones de pas dels animals per poder-los disparar de manera selectiva i amb totes les garanties de seguretat. La darrera parada es va fer dijous i va servir per abatre els dos darrers exemplars. S'han caçat un total de dotze mascles i dotze femelles, amb un pis mitjà uns cinquanta quilos, tot i que el més gran que es va matar en pesava 110.

El final de l'autorització de les esperes ha coincidit amb l'obertura de la veda del senglar, el 5 de setembre, als municipis on està permesa la caça, que en el cas de la serralada de Marina són Tiana, Montcada i Sant Fost de Campsentelles.

Des de l'Ajuntament de Badalona s'insisteix en la importància de la prevenció per evitar la proliferació de senglars, tot i que, com reconeix la regidora de Medi Ambient, Mercè Rius, l'increment de la població de senglars “és un fet generalitzat perquè es tracta d'animals que no tenen depredadors”. A Badalona és el tercer cop que es munten esperes de caça del senglar per mirar de dissuadir-los de baixar cap a zones poblades. La regidora assegura que cal que els pagesos protegeixin els conreus amb tancats, que no s'alimenti els senglars ni s'abandonin deixalles fora dels contenidors.

LA XIFRA

110
quilos és el pes
del senglar més gros que han abatut els caçadors badalonins durant el darrer mes a Canyet


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona