Medi ambient

Serveis

L'Hamelín del Pirineu

Detecten un increment del nombre de rates a les lleres fluvials de Ribes

L'Ajuntament encarrega una campanya de desratització

Ribes de Freser no és l'Hamelín del conte, però durant l'estiu els veïns del poble han vist com proliferaven les rates, sobretot als espais fluvials del municipi. No és que es pogués parlar de plaga, ni de bon tros, però sí d'un nombre important d'aquests rosegadors que en els contes són simpàtics, o ho solen ser, i en canvi, gens ni mica en la realitat.

Per això l'Ajuntament de Ribes de Freser ha hagut de dur a terme una batuda de desratització a tot el municipi de caràcter extraordinari. El govern local ha decidit actuar per evitar problemes sanitaris i sobretot per millorar la imatge al passeig Guimerà, que és un dels punts més emblemàtics i transitats pels veïns i pels forans. Les zones on més s'ha incidit, a part del riu, són les àrees properes als contenidors de deixalles i als abocadors, a la xarxa de clavegueres i a les arquetes dels serveis públics.

L'alcalde, Marc Prat, ha explicat que des de fa tres anys duen a terme un pla de desratització anual que consta de quatre actuacions cada any contra els rosegadors, fet que els permet mantenir el poble net d'aquest tipus d'animals.

Ara han fet aquesta actuació puntual i de caràcter extraordinari per aquest increment del nombre de rosegadors, tot i que els experts no hi han trobat cap explicació. La campanya de desratització va a càrrec de l'empresa Terminator. Ara, com en el conte d'Hamelín, Ribes de Freser torna a estar alliberada de les rates i, si no hi ha entrebancs, amb les neteges regulars n'hi haurà prou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona