Medi ambient

Els municipis nuclears impugnaran la decisió de Zarra perquè es basa en “interessos polítics”

Acusen el Ministeri d'Indústria d'haver falsejat l'informe que situa Zarra com la millor opció

Aposten per Ascó i Yebra i diuen que estan disposats a portar el procés als tribunals

El gerent de l'Associació de Municipis en Àrees Nuclears (AMAC), Marià Vila d'Abadal, ha acusat el Ministeri d'Indústria d'haver falsejat l'informe que situa Zarra com la millor opció per rebre el cementiri nuclear i ha anunciat que l'associació impugnarà el procés, si cal als tribunals, si l'executiu espanyol es decanta finalment per la candidatura valenciana.

Vila d'Abadal considera que el govern espanyol ha acabat aplicant els criteris polítics per davant dels tècnics i que hauria de tirar enrere el procés i fer un nou informe imparcial ja que el procediment ha perdut ”transparència”. Segons l'AMAC, les millors candidatures són les d'Ascó i Yebra, tot i que els governs autonòmics s'han manifestat en contra d'aquesta possibilitat.

El gerent de l'AMAC ha posat en dubte l'autoria de l'informe i apunta que “no s'ajusta a la realitat i només pretén afavorir un candidat”. L'associació ha exposat les que, al seu parer, són les “principals incoherències i inexactituds existents”, entre les quals destaca que la puntuació atorgada no concorda amb l'anàlisi de factors de valoració.

Per la seva banda, la Coordinadora Anticementeri Nuclear de Catalunya (Canc) ha recordat avui a l'AMAC que vuit dels tretze municipis pròxims a Ascó no volen que s'ubiqui allà el magatzem temporal centralitzat de residus nuclears. La Canc ha subratllat que l'associació no té en compte els interessos de la majoria dels pobles associats i insta a aquests municipis a abandonar una associació “tan poc democràtica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona