Medi ambient

medi ambient

El cost del passeig per unir Arenys i Canet baixa un milió

La Generalitat adjudica els treballs per 3 milions d'euros, un 25% menys que el pressupost inicial, a les empreses Sacyr i Sau & Scrinter

El projecte s'ha d'executar en 9 mesos i es podria iniciar abans de finals d'any

L'empresa pública de la Generalitat, Gicsa, ha adjudicat les obres per fer el passeig marítim entre Arenys de Mar i Canet. La unió d'empreses Sacyr i Sau & Scrinter SA seran les encarregades de fer l'obra, que representa una inversió de 3 milions d'euros, un milió menys del pressupost inicial, de 4,2 milions d'euros. L'objectiu és ordenar aquest tram de façana marítima després que els dos ajuntaments reclamessin des de fa anys a l'administració urbanitzar aquest sector més verge, allunyat dels dos nuclis urbans.

El projecte consisteix a fer un carril de serveis, un de vianants i un altre per a bicis i, per tant, blindar l'accés al trànsit rodat com fins ara, que arribava arran de platja. Per l'alcalde de Canet de Mar, Joaquim Mas (PSC), l'adjudicació a la baixa és prou important per prestar més atenció a l'execució de les obres que donaran continuïtat al passeig que a Canet es fan des de fa anys. En una segona fase s'haurà de fer l'accés des del pas subterrani de Canet per als vehicles de serveis que per ara entraran des del port d'Arenys. La platja del Cavaió té una longitud d'uns 1.500 metres, dels quals només uns 600 es troben dins del terme de Canet de Mar. En alguns punts, l'extensió en amplada de sorra és de fins a 90 metres. El regidor d'Urbanisme, Jordi Pera (ERC), vol que aquest projecte, que podria començar abans de finals d'any, endreci l'àmplia zona que hi ha entre l'espigó de Canet i el del port d'Arenys, sense perdre la mobilitat d'una platja que no és urbana. Està prevista una segona fase en què es replantarà més vegetació autòctona, després de les al·legacions presentades pel consistori arenyenc.

LA XIFRA

1.500
són els metres
de longitud de la platja del Cavaió, dels quals 600 pertanyen al terme de Canet de Mar.

LA FRASE

Aparcar, de dret a llei, tampoc es podia fer ara. Es buscarà la manera de poder ser permissius
Jordi Pera
regidor d'urbanisme


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona