Medi ambient

arenys de mar

Ultimàtum a Arenys de Munt pels vessaments d'aigües fecals

Els últims mesos s'han produït tres fuites al clavegueram que baixa del poble veí i l'Ajuntament diu que està fart d'assumir-ne les conseqüències

L'alcalde diu que si es repeteix ho portarà a la fiscalia

Arenys de Mar diu que està fart d'assumir el cost dels vessaments

L'alcalde d'Arenys de Mar, Ramon Vinyes, no passa per alt el cost que han representat per a l'Ajuntament aquest estiu els vessaments d'aigües fecals de la claveguera que baixa d'Arenys de Munt. Segons explica, el fet que en el tram on es produeixen les fuites i hagi els pous que abasteixen en una part Arenys de Mar d'aigua va obligar a parar l'extracció en cadascun dels vessaments d'aigües fecals com a mesura de prevenció davant possibles filtracions i, com a conseqüència, es va haver de comprar més aigua de la xarxa amb el cost que això implica. En vista d'aquests fets, l'alcalde ha fet arribar una carta al conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, per exposar la situació que considera “insostenible” i comunicar també a l'administració que si es produeix un altre vessament l'Ajuntament ho posarà en coneixement de la fiscalia perquè en dicti els responsables. “Mentre no decideixen de qui és la claveguera a nosaltres ens toca assumir-ho”, lamentava Vinyes. Les queixes de l'alcalde d'Arenys de Mar a través de la revista local L'Agenda no han agradat gaire al seu homòleg d'Arenys de Munt, Carles Móra, que assegura que l'únic responsable en aquest tram del clavegueram, encara que estigui dins el seu terme municipal, és l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), en ser una xarxa en alta que porta l'aigua fins al municipi veí. La prova, tal com apunten des d'Arenys de Munt, és que les darreres fuites les ha vingut a arreglar des de la companyia la mateixa administració. “Hem comentat diverses vegades amb en Ramon Vinyes que l'única solució és que es canviï aquesta canonada perquè està en molt mal estat i això no ens pertoca a nosaltres. N'estem segurs”, es defensa l'alcalde d'Arenys de Munt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona