Medi ambient

Caldes d'estrac

Costes obliga a enderrocar una de les guinguetes del passeig dels Anglesos

Incompleix la normativa i tot i que es va proposar de traslladar-la, el propietari va al·legar que el lloc era inundable i ara l'haurà de tirar a terra

El bar i la terrassa Marola del passeig dels Anglesos s'haurà d'enderrocar. Així ho dictamina la direcció general de Costes després que l'Ajuntament iniciés el 2006 els tràmits per renovar les concessions dels quatre mòduls fixes que des de feia anys havien caducat. Amb la nova llei de costes, la distància mínima entre les guinguetes existents no es complia i es per això que l'Ajuntament va proposar a la Generalitat de traslladar, la guingueta, uns metres direcció a Sant Vicenç de Montalt. El mateix propietari, Josep Navarro, va ser qui va alertar que la nova ubicació no era segura perquè s'inunda amb els temporals de llevant. Costes ha recollit les seves al·legacions i no autoritza el trasllat al mateix temps que l'obliga a enderrocar la construcció que està fora de normativa. Navarro que és el president dels restauradors de Caldes d'Estrac es mostra resignat, perquè el seu negoci ha estat “sentenciat a consciència”. Considera que a l'Ajuntament li ha interessat que anés a terra per tenir més espai per ubicar noves guinguetes de temporada.

La resolució de costes coincideix amb l'autorització per renovar per quinze anys la concessió de l'espai dels altres tres mòduls. Amb la voluntat que estiguin en funcionament l'estiu vinent, el govern s'ha afanyat per aprovar un nou plec de clàusules per adjudicar les altres tres guinguetes, fet que ha estat criticat des del grup del PSC, a l'oposició.

LA XIFRA

120.000
Són els euros
del cànon inicial que han de pagar els adjudicataris de les guinguetes.

LA DATA

05.11.2010
Acaba el termini
d'un mes que l'Ajuntament ha donat al propietari del Marola per abandonar el local.

Unes condicions “injustes i inassumibles”

“No és just que ens facin pagar per una cosa que ja vam fer nosaltres”. Navarro es queixa del plec de condicions que obliga, tant a ells com als qui es presentin de nou, a pagar a l'Ajuntament un cànon inicial de 120.000 euros i una quota de 18.000 euros a partir del segon any. Els locals es poden ampliar i han d'obrir tots els dies d'estiu. Tot plegat “inassumible”, afegeix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona