Medi ambient

medi ambient

Biomassa per als edificis públics del Ripollès

Els boscos comunals en produeixen 14.720 tones

Un pla determina la viabilitat d'utilitzar-la als 19 pobles

Els equipaments públics dels 19 municipis de la comarca del Ripollès necessiten 1.379,5 tones de verdes d'estella cada any per generar l'energia que els cal als edificis públics per a calefacció i aigua calenta, i els 51 espais forestals públics de la comarca en poden produir 14.720, corresponents a 8.947 hectàrees aprofitables. Aquestes són les conclusions del Pla Estratègic de Biomassa del Ripollès, impulsat pel Consell Comarcal i redactat pel Consorci de l'Espai d'Interès Natural del Ripollès.

A part de tenir prou matèria forestal per generar energia, aquesta biomassa és l'energia més rendible, si l'explotació la duen a terme els tècnics del consorci amb una estelladora pròpia. En aquest cas, els costos són entre els 46 i els 55 euros per tona seca, mentre que si la feina s'encomana a una empresa externa són entre 55 i 63. El preu de l'energia en el primer cas és de 14,92 euros per megawatt per hora. Amb estella industrial, en canvi, és de 18,02 euros per megawatt i hora; amb pellet a granel, 48,61; amb gasoil, 75,92; amb gas natural, 52,14 i amb electricitat, 117,76.

El pi roig és l'arbre que més abunda i que està en espais més accessibles i més fàcils de gestionar, seguit del pi negre, del faig, del roure, de l'avet i, a més distància, altres arbres caducifolis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona