Medi ambient

CASTELLBISBAL

Primer pla de prevenció de residus de la vila

L'objectiu és reduir almenys un 10% de la generació per càpita l'any 2012

Castellbisbal impulsarà per primera vegada un pla municipal de prevenció de residus, amb l'objectiu de reduir un mínim del 10% de la generació de deixalles per càpita l'any 2012, que suposaria estabilitzar-la en 5.800 tones com a màxim cada exercici. El pla inclou una trentena d'accions concretes, fruit de la diagnosi de la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable, el representant de la qual, Víctor Mitjans, va presentar el document juntament amb el regidor de Medi Ambient de la vila, Antoni Ferrero.

Les accions van encaminades a informar, assessorar i impulsar polítiques relacionades amb la prevenció de residus, amb la voluntat d'evitar la seva producció en origen, reduir-ne la quantitat i la perillositat, i fomentar la reutilització dels productes. El pla es desenvolupa en tres blocs: en primer lloc, hi haurà una anàlisi del marc normatiu de la prevenció; en segon lloc, la diagnosi de la situació de municipi –que inclou l'anàlisi sociològica de la percepció i les expectatives dels habitants– i, per últim, l'establiment d'unes línies estratègiques que tinguin present el balanç financer i el calendari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.