Medi ambient

La destrucció d'una duna a Dénia podria costar fins a 200.000 euros a l'Ajuntament

El Bloc demana la paralització de les obres

L'Ajuntament de Dénia podria ser sancionat amb una multa d'entre 5.000 i 200.000 euros per la destrucció d'una duna durant les obres de la zona d'oci en la passarel·la Albarenes-Bassetes, segons el grup municipal del Bloc, que considera que s'ha comés “una infracció” per “destrucció de l'hàbitat d'espècies vulnerables i zones d'especial protecció per a la flora i fauna silvestres”.

L'actuació ha destruït una àrea regenerada en 2004 i ha afectat una espècie protegida —el narcís de Pérez Lara— que té a Dénia el 75% de la seua població mundial: s'han exterminat tots els exemplars, concentrats majoritàriament en el ramal del costat de l'Alberca.

“Durant la seua execució s'ha arrancat la vegetació i s'han podat els arbres, a més a més, s'han plantat palmeres enmig de la platja, una espècie al·lòctona que va en contra dels criteris de sostenibilitat de l'Agenda Local 21”, ha criticat el nacionalista Dimas Montiel, que ha demanat la paralització de les obres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.