Medi ambient

El Bloc de Dénia proposa canvis en els criteris de jardineria i arbrat

Considera que una adequada planificació i tria dels arbres evitaria molts problemes

El Grup Municipal Bloc de Dénia proposa canvis en els criteris de jardineria i arbrat de la ciutat. Arran de la polèmica creada per la poda d'arbres en el carrer La Via, el Bloc demana que es modifiquen els criteris que s'apliquen a l'hora de prendre aquestes decisions i que es tinguen en compte altres factors “amb més sentit comú”.

Per al Bloc, una adequada planificació i tria de l'arbrat hauria evitat problemes als comerciants de la zona i despeses inútils en podes als contribuents. Per tant, el Bloc demana que es tinguen en compte els criteris de sostenibilitat a l'hora de triar les espècies que es planten tant al nucli urbà com a la zona que envolta el Parc Natural del Montgó. Per al regidor del Bloc, Dimas Montiel, “caldria plantar espècies que requerisquen un manteniment mínim, de poc reg i escasses podes”.

Per altra banda, i tal i com el Bloc ha denunciat en anteriors ocasions, s'ha de posar fre a la plantació descontrolada de palmeres en tots els llocs: a l'entrada de la ciutat, a la platja, etc. per considerar que es tracta d'espècies al·lòctones que res tenen a veure amb el patrimoni de flora local.

En la mateixa línea, el Bloc està en contra de què es pose gespa artificial en els parcs i jardins, o en les rotondes de la ciutat. En definitiva, el Bloc demana que s'aplique el sentit comú a l'hora de decidir les espècies que s'han de plantar o com s'han de cuidar les que ja estan plantades en tots els espais verds de Dénia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.