Medi ambient

L'Eliana inaugura el jardí urbà de l'Hort de les Taules

Situat a l'avinguda Germaníes recupera el passat agrícola del municipi i convida als ciutadans a gaudir d'un nou espai per a la trobada, el joc, l'oci i la reflexió

El conseller de Governació, Serafín Castellano, i l'alcalde de l'Eliana, Josep María Ángel, han inaugurat el Jardí Hort de les Taules; un parc urbà de prop de 13.000 metres quadrats que recupera un tros de la història de l'economia agrícola tradicional de l'Eliana. L'actuació, emmarcada dins del Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva del govern valencià, ha contat amb una inversió de d'1 milió d'euros.

L'Hort de les Taules recupera el concepte de jardí valencià, nascut de l'horta i evocador de sensacions. En la seua construcció s'ha tingut en compte el caràcter agrícola de la zona, i s'ha rehabilitat la seua estructura terrassada, les seues sèquies de reg, que adopten una funció lúdica i ornamental i la plantació d'arbrat i espècies de fruiteres associades als espais productius d'horta. Així mateix, s'han habilitat en el jardí xicotetes taules de cultiu perquè els veïns participants en el programa d'horts recreatius ecològics del consistori puguen posar en pràctica els seus coneixements d'horticultura.

Un altre dels seus atractius és el mirador que permet contemplar al visitant la propera Serra Calderona. El jardí, d'ús regulat, compta amb una tanca perimetral que permet dotar-lo d'un horari controlat i una major seguretat d'ús i amb terrasses exteriors disponibles per al seu gaudi en qualsevol moment del dia. Aquestes xicotetes places urbanes allotgen una zona de jocs infantils i espais per al descans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona