Medi ambient

begues

El cinturó agrari queda protegit de la construcció d'habitatges

L'Ajuntament vol evitar l'especulació urbanística i promoure usos com ara cases rurals a les masies

El moment immobiliari és de paràlisi total, però ningú no sap com serà el futur quan es recuperi l'economia. L'Ajuntament de Begues s'ha volgut curar en salut i ha decidit protegir l'entorn agrari i forestal que envolta el municipi de possibles especulacions urbanístiques modificant el planejament per evitar la construcció tot dotant el cinturó verd de més protecció i permetent-hi activitats econòmiques respectuoses amb el medi. L'Ajuntament ha aprovat provisionalment la modificació dels usos del sòl no urbanitzable no protegit que envolta el nucli urbà. Ara, la Generalitat ho ha de ratificar. Segons explica l'alcalde, l'ecosocialista Ramon Guasch, bona part del terme està protegit perquè forma part del parc natural del Garraf o està inclòs a la xarxa Natura 2000. Però no és el cas del cinturó que envolta el nucli urbà, 700 hectàrees de les 5.000 que té tot el terme municipal. “La franja agrària i forestal no té una especial protecció, i pot haver-hi una pressió urbanística i uns usos no compatibles amb els agrari i forestal”, diu.

A Begues hi ha una trentena de masies, algunes de les quals es troben en estat ruïnós. El consistori pretén estimular els propietaris que restaurin les masies permetent-los que hi instal·lin activitats econòmiques compatibles amb l'entorn natural. “Les masies podran tenir un petit taller artesanal o hivernacles”, posa Guasch com a exemple, i afegeix que els magatzems dels pagesos que ara tenen 40 m² es podran ampliar fins als 500 m² per facilitar-los la incorporació de més mitjans tècnics. A les finques més grans es podran instal·lar horts solars. Un altre ús que es permetrà és la conversió de les masies en cases rurals. El municipi no té establiments de turisme rural, més enllà d'una casa de colònies. Al voltant de les masies es permetrà l'acampada de curta estada. A aquests usos s'ha d'afegir la possibilitat d'ampliar les àrees recreatives amb zones de barbacoa i pícnic. I una altra possibilitat que permetrà el nou planejament serà la construcció de gosseres que alberguin 25 animals com a molt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona