Medi ambient

Altea demana la protecció del riu Algar

Tot i estar d'acord els grups polítics, demanen una actuació més àmplia per a tot el recorregut i les serres dels voltants

El ple ordinari últim de l'Ajuntament d'Altea va aprovar per unanimitat la sol·licitud de declaració del riu Algar com a parc Natural, amb l'objectiu de crear una zona d'especial protecció entorn al riu Algar. La sol·licitud va destinada a la Conselleria de Medi Ambient i Infraestructures i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

Amb esta iniciativa s'impediria la construcció en el riu, i es promou el desenvolupament d'un corredor ecològic en tota la zona. Els portaveus de tots els grups polítics es van congratular de la declaració d'intencions i es van comprometre a portar-la a efecte encara que amb matisos. Paca Sevila va demanar una defensa comarcal del riu, ja que afecta altres municipis com Callosa, Tárbena, Guadalest o Xaló, i va criticar durament l'intent d'urbanitzar la serra i zones del riu per part de l'Ajuntament de Callosa, per això va demanar “coherència”.

Després de la votació l'Alcalde Andrés Ripoll va informar sobre les converses amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a acordar una actuació conjunta entre tots els ajuntaments pels quals passa el riu Algar.

El ple també va acordar per unanimitat declarar espai natural protegit el paratge volcànic de la platja de Cap Negret. La moció va ser aprovada per unanimitat de tots els grups municipals i afecta la Cala de Soio, el Portet i la platja, sol·licitant a la Conselleria de Medi Ambient i a la Direcció General de Costes la declaració d'espai natural protegit. En el debat es va demanar més concreció, i es va proposar declarar-lo com a monument natural, i inclús que la zona fóra inclosa dins del parc Natural de la Badia d'Altea i la Serra Gelada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona