Medi ambient

canet de mar

La recollida selectiva de la brossa és més flexible fora del centre

contenidors al carrer El nou govern fa canvis a l'Avinguda Maresme perquè els veïns no treien quan tocava les escombraries i tampoc descarta posar contenidors a d'altres zones on el porta a porta tampoc funciona

El porta a porta de les escombraries només funciona al centre del poble i és un desastre en zones densament poblades. Això és el que constata el nou govern municipal, que ja ha acordat amb els veïns de l'Avinguda Maresme, a l'entrada del poble venint des d'Arenys de Mar, tornar a posar contenidors al carrer aquest estiu. Segons va explicar la regidora, Susi Sànchez, (CiU) aquest és un sector amb molts apartaments de temporada i segones residències que només s'omplen els caps de setmana o a l'estiu. Aquest volum de residents s'incrementa molt a l'estiu i els veïns no solien treure quan tocava les bosses d'escombraries, que quedaven amuntegades al carrer. És per això que des de l'associació de veïns es va demanar posar contenidors per no repetir les imatges degradants de les bosses amuntegades en un dels accessos que porten a la platja. Els canvis, segons la regidora, no representen fer marxa enrere en la recollida selectiva, ja que els veïns han de continuar separant la brossa. Tot i això assegura que s'haurà d'estudiar al setembre com ha funcionat i si es pot mantenir o cal tornar al sistema d'abans. “Mirarem que no baixi el volum de reciclatge, tot i que ja era molt baix”, afirma. Passat l'estiu es tornaran a trobar amb els veïns per valorar si es mantenen les dues àrees d'emergència que s'han instal·lat a punta i punta del carrer. Al mateix temps, l'Ajuntament intensificarà les campanyes de conscienciació entre aquests veïns perquè millorin el reciclatge. Ahir però, mobles i caixes de cartró eren al costat dels contenidors.

La regidora reconeix que aquest fracàs del porta a porta no és exclusiu de l'Avinguda Maresme. Hi ha d'altres zones densament habitades, com és el cas dels pisos de Salat-Busquet, a tocar de l'autopista, on és habitual veure les bosses que els veïns deixen al costat dels arbres i que l'endemà encara hi són perquè no s'havia fet correctament el reciclatge. En aquest sentit, el nou govern no descarta posar també contenidors al carrer en aquests punts, on la recollida no s'està fent correctament.

CiU que governa conjuntament amb el PP, ja va anunciar en campanya electoral que defensaria un servei de recollida mixt per a aquelles zones on no funcionava el porta a porta. Des de l'Ajuntament també estan a l 'espera, tot i que després ho valoraran, de l'autorització d'Interior per posar càmeres de vigilància a les dues àrees d'emergència que hi ha al poble i que es col·lapsaven d'escombraries. Va ser una petició que va fer l'anterior govern des de l'àrea de Medi Ambient, que encapçalava el PSC.

Canvis d'hora a l'estiu i un 70% de reciclatge

Des de l'11 de juliol i fins al 15 de setembre, la recollida d'escombraries es començarà una hora més tard de l'horari habitual. Per tant, serà a partir de les 11 de la nit durant la temporada d'estiu. Per això, des de l'Ajuntament es demana als veïns que treguin les bosses a partir de les nou del vespre.

Segons les últimes dades fetes públiques per l'Ajuntament, al maig el municipi havia arribat durant el primer trimestre a un 70% de reciclatge de la brossa. Així, respecte al trimestre de l'any anterior, s'havia recollit un 17% menys de rebuig. Pel que fa a les fraccions reciclables, la quantitat d'envasos i vidre va ser similar i es va incrementar en quasi 10 tones el paper i cartró i 10 tones la matèria orgànica. A la deixalleria es van registrar durant aquest trimestre 34 tones més de residus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona