Medi ambient

L'Algar podria formar part del Parc de Serra Gelada

El Plenari ordinari del mes de juliol ha acordat sol·licitar a la Conselleria de Medi Ambient, la inclusió del riu Algar dins de l'entorn del Parc Natural de Serra Gelada com una mesura de protecció de tot eixe àmbit mediambiental.

La moció conjunta presentada per tots els grups municipals, pel procediment d'urgència, per a declarar l'entorn del Riu Algar com a Parc Natural, ha sigut esmenada pels grups PP i CIPAL per a assegurar que, en el cas de ser rebutjada la sol·licitud per la Conselleria adduint motius econòmics, s'incloga el Riu Algar com a part del Parc Natural de Serra Gelada ja existent, el que reduiria, de forma considerable la despesa i la inversió.

Cal recordar que la Generalitat va denegar ja al març passat, la sol·licitud municipal sobre la creació d'eixe Parc Natural riu Algar, al·ludint falta de pressupost i considerant que al ser ja Zona Humida estava prou protegit tot l'entorn. Ara, els grups municipals tornen a sol·licitar que es reconsidere la primera petició, afegint la proposta de Populars i de CIPAL de la inclusió en Parc Natural de Serra Gelada, en el cas de denegar-se novament la sol·licitud.

Els Socialistes, en boca del seu portaveu Eloy Hidalgo, no han estat d'acord amb la presentació de l'esmena manifestant que el riu Algar té la seua pròpia idiosincràsia i deu de comptar amb una protecció pròpia i ser declarat Parc Natural. El BLOC mentres tant, ha recordat tot el que des de la seua opció política s'ha fet per defendre l'Algar, i finalment ha votat a favor de l'esmena i de la moció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona