Medi ambient

Nacho Palmer passa a dirigir els parcs naturals de la Font Roja i Mariola

El nomenament aplega després d'haver estat apartat de la llista popular d'Alcoi

Els parcs naturals del Carrascar de la Font Roja i el de la Serra Mariola, que sumen al voltant de 20.000 hectàrees d'espai protegit, seran gestionats a partir d'ara per l'ex regidor del PP a l'ajuntament d'Alcoi i llicenciat en Direcció i Administració d'Empreses, Ignacio Palmer.

El nomenament de Palmer al capdavant dels dos parcs naturals és el resultat de la reestructuració general del nou Consell presidit per Alberto Fabra i, en concret, per la realitzada a la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient en la gestió dels parcs naturals valencians. Aquests canvis passen per la unificació de la gestió que ha reduït a la meitat, de 20 a 10, el nombre de directors dels parcs natural valencians.

En el cas de l'Alcoià i el Comtat, s'ha unificat la gestió de les 20.000 hectàrees que formen els dos parcs naturals de la comarca, que passen a estar gestionats per Palmer al quedar fora de les llistes municipals per la seua escassa afinitat amb l'anterior alcalde alcoià Jorge Sedano. Fonts de l'ajuntament alcoià han comentat que el Consistori hauria de ser més partícip en les decisions que afecten als parcs de la Font Roja i Mariola, per ser espais naturals que formen part del seu terme municipal. En conseqüència, la designació de Palmer es vista com un autèntic favor polític per la seua línia campsista en la que «han primat més els criteris polítics que no els tècnics».

També, en un aspecte semblant, qui ha ostentat la direcció del parc de la Font Roja en els últims 12 anys, Juan Luis Albors, lamenta que en la designació de Palmer «hagen pesat més criteris polítics que formació». El nomenament de Nacho Palmer aparta també de la gestió del parc de la Serra Mariola a Raúl Jordá.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.