Medi ambient

medi ambient

El cap de Creus no té vigilants contra incendis en ple agost

L'alcalde del Port de la Selva, que forma part de l'ADF, critica que fa una setmana s'ha eliminat el dispositiu previst a la zona

La diputació finança l'equip, que gestiona l'Ajuntament de Roses

El Parc Natural del Cap de Creus fa una setmana que no té vigilància contra incendis, en ple agost, un dels mesos de més risc. L'alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, que forma part de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de la zona, ho explica a través d'un escrit al seu bloc, en què critica durament aquesta decisió: “No es pot prescindir de les ADF quan parlem de temes de prevenció i suport a l'extinció d'incendis forestals i molt menys a l'Alt Empordà, on hem demostrat capacitat sobrada per fer-ho bé. Seria impensable el fet de no aprofitar la nostra predisposició i experiència.”

En l'escrit, Josep Maria Cervera explica que els problemes van arribar quan la Diputació de Girona va reorganitzar el 2010 –i amb Josep Maria Rufí com a diputat de Medi Ambient en aquell moment– la prevenció d'incendis en espais naturals prescindint de les ADF i contractant persones a l'atur a través dels plans d'ocupació. L'alcalde del Port de la Selva diu que hi ha hagut diversos problemes amb els treballadors que es van contractar.

Segons la Diputació, les cinc persones que hi estaven destinades formaven part d'un equip finançat per la Diputació de Girona i coordinat per l'Ajuntament de Roses. Segons fonts municipals, el consistori rosinc hauria decidit traslladar aquestes persones a fer altres tasques pel municipi que es consideren més prioritàries.

La Generalitat diu que es manté la vigilància dels agents rurals, que treballen sobretot al cap de Creus i l'Albera, però que no hi són de manera permanent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona