Medi ambient

TERRA ALTA

Mig miler d'al·legacions contra el parc dels Pesells

Els veïns d'Horta de Sant Joan continuen la lluita contra el parc eòlic dels Pesells. Així, propietaris afectats, entitats, comerciants i l'Ajuntament han presentat unes 500 al·legacions a la declaració d'utilitat pública del parc, que la promotora Fersa Energías Renovables ha hagut de sotmetre una altra vegada a informació pública després de la modificació del projecte inicial. La declaració d'utilitat pública del parc eòlic dels Pesells és un dels últims tràmits que ha de superar la promotora per sol·licitar la llicència d'obres a l'Ajuntament d'Horta de Sant Joan.

En les al·legacions presentades als serveis territorials d'Empresa i Ocupació a les Terres de l'Ebre s'exposa que la declaració d'utilitat pública s'oposa a la voluntat dels veïns d'Horta, que van expressar en una consulta popular el seu rebuig a la central eòlica. Les al·legacions també tenen el suport del Consell Comarcal del Matarranya i dels empresaris d'aquesta comarca. “El sector empresarial és contrari a la central eòlica perquè posa en perill la continuïtat del turisme a la zona”, explica en un comunicat la Plataforma per la Defensa de la Terra Alta. Els establiments turístics d'Horta de Sant Joan i el Matarranya ofereixen unes 1.500 places d'allotjament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.