Medi ambient

maresme

Ultimàtum de Malgrat a Santa Susanna perquè pagui la recollida de la brossa

El deute acumulat d'un any és de 600.000 euros i té fins a final de mes per eixugar-lo si vol continuar portant els camions a la planta de transferència

Santa Susanna té fins a final de mes per eixugar el deute de 600.000 euros amb l'entitat mancomunada que gestiona la brossa urbana de quatre municipis de l'Alt Maresme. Aquest és el termini que ha comunicat l'alcaldessa de Malgrat i presidenta de la Mancomunitat de l'Alt Maresme per a la Gestió de Residus Sòlids Urbans i del Medi Ambient, Conxita Campoy (PSC), al seu homòleg del poble veí, Joan Campolier (CiU), després que fa un any que no es paga el servei.

“La situació és insostenible i la viabilitat de la Mancomunitat depèn que tots els municipis, no només Santa Susanna, es posin el dia amb els pagaments”, es lamenta Campoy, que fa mesos que alerta de la crítica situació. “No podem esperar més i confiem que Santa Susanna, tal com ens ha assegurat, pugui pagar, perquè si no és així no podrà continuar descarregant la brossa a la planta de transferència”, confirma. A més, avança que cal fer “un replantejament seriós sobre el futur de l'entitat”, en referència a la manca de puntualitat en el pagament dels dos altres ajuntaments associats a la mancomunitat, en especial Pineda, que és la població més gran.

Des de Santa Susanna, Joan Campolier admet la situació i explica que el seu govern està pendent de tancar una operació de crèdit amb una entitat bancària “que ens permetrà posar-nos al dia amb els deutes”. L'alcalde, que insisteix a recordar que l'impagament ja venia del mandat anterior i que el consistori està immers en un pla de sanejament, es mostra optimista i assegura que s'hi trobarà una solució. “En una crisi com l'actual, als municipis ens interessa mantenir els serveis mancomunats, perquè ens permet abaratir costos”, considera.

LA XIFRA

1
any
fa que Santa Susanna no paga la recollida de la brossa urbana, i acumula un deute de 600.000 euros

Un servei en marxa des de fa disset anys

La Mancomunitat de l'Alt Maresme va néixer com l'aplicació real de l'economia d'escala en un servei de primera necessitat com és la recollida de la brossa. L'any 1994 es van unir Malgrat de Mar, Palafolls i Santa Susanna i dos anys després s'hi va incorporar Pineda de Mar. L'any passat va recollir 29.207 tones de residus de fracció resta i 2.089 tones de FORM.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.