Medi ambient

Morella inicia la campanya de tardor amb una excursió

La ruta de l'Herbeset transcorre per una senda marcada i s'endinsa en els boscos i la natura del terme de Morella

L'estació de la tardor es convertix en la idònia per a conéixer la natura i els boscos de Morella. Els colors de la muntanya, la climatologia o els bolets, afavorixen que molts visitants es decidisquen a connectar amb la natura. Per això, des d'Iniciatives Turístiques s'ha organitzat una excursió per a este dissabte, que transcorre per una de les sendes recentment marcades. La ruta cobrirà els 12 quilòmetres que separen la ciutat murallada del municipi d'Herbeset.

Esta època de l'any es convertix en la que els refugis ubicats en plena natura tenen més demanda. Entre ells, els tres que es troben a Pereroles, mont declarat Paratge Natural Munipal, que tenen distintes dimensions i que són ideals per a donar cabuda a grups.

Respecte de la caminada del proper dissabte, s'ha de dir que Morella disposa en el seu terme, de més de 150 quilòmetres de rutes marcades, fet que ajuda a ampliar l'oferta turística i a donar alternatives d'esport i d'oci als veïns. En la que es celebrarà el dissabte, els participants hauran de superar un ascens acumulat de 476 metres i un descens de 311. A més, la ruta aplega als més de 1100 metres d'altitud.

Cal assenyalar que de les rutes marcades, cinc ixen de Pereroles i connecten amb Herbeset, Herbers, Xiva, La Pobleta i Morella. A més, hi ha altres que unixen Morella amb Forcall, Cinctorres, Herbeset, Xiva i a esta localitat amb Ortells i Forcall.

El turisme de natura ha tingut un gran impuls en els últims anys a Morella. En el projecte de “Pereroles, el bosc de l'aventura” es va finalitzar la construcció dels refugis l'any 2008 i, el marcatge de senders al 2010. Precisament, el passat any també es va obtindre la declaració de Paratge Natural Municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona