Medi ambient

Berguedà

El musclo zebrat es detecta per primera vegada a la Baells

És el primer cop que aquesta espècie invasora, habitual al riu Ebre, apareix en conques internes catalanes

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha detectat la presència del musclo zebrat a l'embassament de la Baells, de manera que aquesta espècie invasora, que fins ara es limitava a habitar a la conca del riu Ebre, s'ha estès també a la del Llobregat. Aquesta és la primera vegada que, més enllà dels pantans de Flix i Riba-roja, el musclo zebrat apareix en les conques internes de la geografia catalana.

Pel que sembla, el pantà de la Baells seria l'únic que ha rebut aquesta espècie –probablement mitjançant alguna embarcació que no ha estat controlada ni desinfectada–, ja que la resta de proves que ha fet l'ACA a les altres grans masses d'aigua del país han resultat negatives.

Tot i que la presència del musclo zebrat no afecta la qualitat de l'aigua subministrada, sí que pot ser perjudicial per a les infraestructures submergides de captació, canalització i emmagatzematge d'aigua, així com per a altres mecanismes, reixes i filtres.

Control i vigilància

Per evitar la seva proliferació (l'eradicació total és impossible), l'ACA intensificarà les tasques de control a la Baells i de vigilància a la resta de pantans i embassaments interns. Els tècnics estudien la possibilitat de confinar les embarcacions del pantà i també evitar que n'entrin de noves tallant els accessos als remolcs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona