Medi ambient

Medi Ambient

Escombraries amunt i avall

La mancomunitat que gestiona els residus de l'Alt Maresme decideix aquesta setmana si fa fora Santa Susanna de l'ens perquè deu prop de 600.000 euros

L'Ajuntament les porta ara a Lloret i diu que pagarà quan pugui

Rocambolesca la solució que ha trobat Santa Susanna per garantir la recollida diària de les escombraries. La setmana passada s'anunciava que el municipi del Maresme havia pactat amb Lloret de Mar, a la Selva, l'abocament de 6.000 tones anuals a la seva planta perquè hi sobrava capacitat. Més que un favor a Lloret, que també ho és, Santa Susanna ha trobat in extremis un lloc on portar la brossa, després de rebre el toc d'atenció de la Mancomunitat de Residus Urbans de l'Alt Maresme, amb la qual té pendent una factura de prop de 600.000 euros, que té acumulats des de fa un any i mig i que no ha pogut eixugar. Tot i les negociacions i les promeses de posar-se al dia amb el pagament fetes pel seu alcalde, Joan Campolier (CiU), un decret de la mancomunitat fixava que, a partir de l'1 de novembre –quan els camions ja podien abocar les escombraries a Lloret–, es donava ordre a la planta de la mancomunitat de no agafar la brossa de Santa Susanna i derivar-la a Mataró, on hi ha el centre de tractament de residus de tota la comarca. A Mataró, Santa Susanna només hi pot portar 2.000 tones l'any i havia de resoldre la destinació de les altres 6.000 tones.

El deute del municipi amb l'ens gestor, sumat al deute puntual de dues de les tres poblacions que també l'integren, com són Pineda de Mar i Palafolls, fa perillar la seva continuïtat i ha provocat que la presidenta de la mancomunitat i alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy (PSC), reclami els diners constantment. Campoy diu que entén les dificultats econòmiques que té Santa Susanna, però explica que fins ara no ha presentat cap pla de pagament viable. A més, es pregunta com podrà assumir el municipi la nova despesa del trasllat de la brossa a Lloret i anuncia que, aquesta setmana, en una assemblea de la mancomunitat es decidirà si s'oficialitza l'expulsió de Santa Susanna de l'ens.

Campolier afirma que pagarà quan pugui i que el més important era resoldre el tractament de la brossa del seu poble. En tot cas, l'alcalde recorda que una part de l'actiu de la mancomunitat correspon a Santa Susanna com a soci fundador. Des de Malgrat li responen que primer pagui i després reclami.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.