Medi ambient

Cronologia

1999
Tancat.
Fixen el pla per tancar l'abocador, sense data. Queixes per pudors i creació d'una comissió per negociar les tarifes als consistoris.
2009
Nou dipòsit.
El Consorci de Residus i l'Entitat Metropolitana acorden buscar un nou abocador al Vallès quan s'ompli l'argilera Elena.
2008
Obres.
Inici de la construcció del CTR. El retard de l'obra obliga a omplir l'argilera Elena amb residus de l'ecoparc II de Montcada.
2007
Adjudicació.
La construcció de l'ecoparc la farà la UTE formada pel Grup Hera, FCC i Urbaser per 75 milions. S'ubicarà a Coll Cardús.
2005-2006
Nova data.
Hera inaugura una planta de biogàs a Coll Cardús i el nou conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, posposa la clausura de l'abocador al 2009. Protestes veïnals a Vacarisses i aprovació del ple del Consorci de Residus per convocar un concurs per fer l'ecoparc –Centre de Tractament de Residus (CTR)– que pagarà l'Agència de Residus.
2010
Inauguració.
Es posa en marxa el nou CTR del Vallès a Coll Cardús en període de proves i no es tanca l'abocador com s'havia anunciat, ja que s'omplirà i es restaurarà amb els residus tractats al propi CTR mentre es busca l'emplaçament pel nou abocador. El tractament dels residus per reutilitzar-los al màxim i minimitzar-los encareix el cost als ajuntaments i alguns, com Sant Cugat, els porten als ecoparcs II i IV de l'àrea metropolitana.
1985
Primer abocador privat.
Després de dues dècades d'abocaments incontrolats a la zona de Coll Cardús i d'episodis de contaminació a la riera de Martorell, l'empresa Tratesa, embrió del Grup Hera, és la primera a fer-se càrrec de la gestió d'un abocador d'acord amb les administracions. En 10 anys s'havia de clausurar.
2001
Unió.
Els ajuntaments creen el Consorci de Residus del Vallès per trobar solucions al problema dels residus. Terrassa no hi participa, d'entrada.
2003-2004
Institut Cerdà.
S'encarrega un informe a l'Institut Cerdà per buscar una alternativa a Coll Cardús, amb vida útil fins el 2005. Sorgeixen quatre ubicacions: Vacarisses, Rellinars, Sant Llorenç Savall, i a l'espai entre Rubí, Ullastrell i Castellbisbal. Es creen plataformes veïnals de rebuig als municipis afectats i el consell d'alcaldes de la comarca, incapaç de posar-se d'acord, traspassa la decisió de la ubicació a la Generalitat.
1997
Conflicte.
Discrepàncies en les tarifes per abocar amb municipis de l'àrea de Sabadell i l'empresa, que els nega l'entrada a l'abocador.
2011
Elena.
Es clausura l'abocador de Cerdanyola sense saber on es farà el nou i amb el de Coll Cardús encara en funcionament.
2004
Reciclatge.
El conseller Milà diu que Coll Cardús tancarà el 2005 i s'han de fer 4 plantes de tractament de residus i un dipòsit controlat.
2005
Decisió.
Milà comunica que l'abocador tanca el 2008 i que el nou serà l'argilera Elena, a Cerdanyola. Es farà un ecoparc, però no es diu on.
2011
Pudors.
Augment de les queixes veïnals, també a Viladecavalls. Neix una plataforma de protesta i hi intervé l'Agència de Residus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona