Medi ambient

meteorologia

Alerten del risc de nevades avui a la demarcació

Serien a partir del migdia, amb una cota de 200 metres si bé amb poca quantitat

La matinada de dilluns va tornar a ser excepcionalment freda, però durant el dia les temperatures van pujar

Malgrat que l'onada de fred siberiana ha començat ja lentament la retirada, dotze dies després d'arribar, avui encara hi podria haver conseqüències. La Generalitat va activar ahir el risc de nevada a tota la part nord de Catalunya, incloent-hi totes les comarques gironines. Està previst que les precipitacions es concentrin sobretot a la vessant nord dels Pirineus, però a partir de mig matí es podran estendre per altres comarques i deixar nevades que localment podrien arribar fins a una cota de 200 metres. En tot cas, serien nevades febles que no està previst que ocasionin problemes. Durant el matí i la tarda estaran en major situació de risc la Cerdanya, el Ripollès i l'Alt Empordà, mentre que la resta de la demarcació també estarà en fase d'alerta però en un grau inferior, i a una cota també més elevada, d'uns 500 metres aproximadament.

En tot cas, les temperatures aniran lleugerament a l'alça, sobretot les mínimes. Unes mínimes que ahir van tornar a registrar xifres excepcionals, superant altra vegada rècords dins d'aquest episodi sobretot al Gironès, on van tenir temperatures més baixes que a la Cerdanya o el Ripollès. A Girona es va arribar a 9,6 graus sota zero; a Fornells a -10,4; i a Vilablareix -9,9. Fora del Gironès, a Monells van arribar a 8 graus sota zero, i a la Vall d'en Bas a -10,9. Només arran de mar no van baixar dels zero graus. Altres temperatures destacades van ser 9,2 graus negatius a Olot; -9,9 a Sant Pau de Segúries; -10,2 a Das; -5,1 a la Bisbal d'Empordà i Castell d'Aro; 1,4 a Roses o -4,2 a Torroella de Fluvià. Això va comportar novament glaçades generalitzades, que en alguns casos han fet perillar fins i tot la seguretat. És el que ha passat, per exemple, al torrent de la Cabana de Campdevànol, on s'hi han dirigit aquest cap de setmana centenars de persones per passejar-se sobre l'aigua glaçada.

D'altra banda, les temperatures màximes ja van augmentar ahir respecte al cap de setmana, malgrat que el vent que va entrar al migdia va fer augmentar la sensació de fred. A bona part de la demarcació van tenir temperatures d'entre 9 i 12 graus, i només a muntanya es van mantenir més baixes.

Aquesta tendència es mantindrà durant la setmana, ja que malgrat que l'ambient continuarà sent fred les mínimes i les màximes ja aniran pujant progressivament. Tampoc hi haurà més riscos de precipitacions.

-9,6
graus
van assolir a Girona, ahir entre dos quarts de set i les set del matí, la temperatura més baixa d'aquests dies

LES XIFRES

-14,3
graus
va ser la mínima registrada ahir a les comarques gironines, a l'estació del santuari de Núria


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona