Medi ambient

INFRAESTRUCTURES

El projecte de la planta de Sant Jaume de Llierca avança amb polèmica

El Consell de la Garrotxa va aprovar ahir de manera inicial el pla especial que la farà possible, en una sessió molt tensa en què van abundar els retrets

Amb els vots de CiU, que té majoria absoluta; els vots en contra d'ERC, i l'abstenció del PSC, el ple del Consell Comarcal de la Garrotxa va donar ahir llum verd, de manera inicial, al pla especial per aixecar el centre de gestió de residus comarcal (una planta per tractar les escombraries) a can Coma de Baix, uns terrenys rústics del terme de Sant Jaume de Llierca. A partir d'ara hi ha 45 dies per presentar-hi al·legacions. Durant la sessió es van repetir els arguments a favor i en contra del projecte que s'han sentit els darrers mesos: per CiU, el lloc escollit és l'idoni des del punt de vista tècnic, mentre que ERC (que governa a Sant Jaume) admet que cal una planta però exigeix que el municipi pugui decidir el lloc en concret, que hauria de ser –diuen– dins del polígon industrial del Pla de Politger. Arran del recent anunci de l'Ajuntament, que estudia portar el Consell Comarcal als jutjats per unes presumptes irregularitats en el procés, el vicepresident de l'ens, Josep Berga, va llegir un comunicat en què, en un to contundent, rebutjava les acusacions i convidava el consistori a actuar en conseqüència i no pas a difondre insinuacions. El debat posterior, lluny de ser constructiu, va quedar en un intercanvi de retrets inusual en el consell garrotxí. Un veí de Sant Jaume que estava entre el públic va interrompre en més d'una ocasió les intervencions de CiU.

Suport del partit

ERC va fer una demostració pública del suport que el partit dóna a l'equip de govern de Sant Jaume i van assistir al ple la diputada al Parlament Carme Capdevila, el diputat provincial Salvador Ros, i diversos alcaldes i regidors republicans de la comarca, així com l'exparlamentari Marçal Casanovas.

LA FRASE

L'Ajuntament de Sant Jaume demana una cosa que és de sentit comú: que se'l tingui en compte
Josep Garcia
PORTAVEU DEL GRUP D'ERC

Tallaran l'autovia com a protesta

L'associació veïnal que s'oposa a la construcció de la planta de tractament (a Sant Jaume o a qualsevol altre lloc) va anunciar ahir que farà talls intermitents de trànsit a l'A-26, en senyal de protesta. Les dates encara no s'han decidit. Membres del col·lectiu van assistir al ple d'ahir i van penjar al carrer algunes pancartes en contra del projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona