Medi ambient

L'Eliana aplica mesures per a l'estalvi energètic en l'enllumenat

Dins del marc del Pla d'estalvi i eficiència energètica que l'Ajuntament de l'Eliana ve aplicant als edificis i equipaments municipals des d'inici de març d'enguany, i a fi de reduir la factura elèctrica, s'està procedint, de manera temporal, a l'apagat escalonat del 25 % de l'enllumenat públic del municipi. Amb esta mesura s'espera generar un estalvi de més de 50.000 euros anuals en el consum d'energia.

Atès que cada sector d'enllumenat conta amb tres fases, la mesura suposarà apagar una de cada tres fanals, el que en la pràctica suposarà el 25 % atès que no es van a produir apagats ni en la zona del nucli antic urbà ni les zones més antigues. L'enllumenat que romandrà encés, el 75 % restant, permetrà mantenir uns nivells d'il·luminació molt acceptables.

Aquesta és la raó, i no cap tipus d'avaria, per la qual els veïns de l'Eliana veuran apagar-se temporalment parteix de les lluminàries de l'enllumenat públic. Els apagats tindran caràcter rotatiu i freqüència quadrimestral. Aquesta mesura se suma a unes altres ja escomeses pel consistori, com la instal·lació de 40 sensors de presència i lluminositat en edificis amb importants consums, com el Centre Socio-cultural o el Poliesportiu Municipal, o la implantació de llums led en l'enllumenat públic de la zona de la Torre del Virrei i la instal·lació de bateries de condensadors en subministraments municipals per a reduir el consum energètic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona