Medi ambient

medi Ambient

El Pirineu gironí, en el millor moment per a l'esquiada

Les quatre estacions ho tenen tot pràcticament obert i amb neu pols

Les imatges de la zona són idíl·liques

Els aficionats a la pràctica de l'esquí alpí tenen aquest cap de setmana les quatre estacions hivernals gironines en les millors condicions de neu de la temporada després de la nevada de dimecres. Paradoxalment, s'ha hagut d'esperar a la primavera per tenir neu a dojo. I és que el paisatge de tot el Pirineu gironí i les previsions de bon temps conviden fins i tot els que no són aficionats a l'esquí a desplaçar-se fins a les estacions per poder gaudir del paisatge, que ahir era immillorable.

A les quatre estacions gironines, els gruixos de neu són importants. A Vallter 2000 (Setcases), van dels 120 als 130 centímetres i totes les instal·lacions i pistes funcionen al cent per cent. A l'altra estació ripollesa, a la vall de Núria (Queralbs), els gruixos van dels 60 als 110 centímetres i quasi totes les pistes són obertes.

A la Cerdanya, la Molina i Masella ho tenen tot obert i les instal·lacions funcionen al cent per cent. A la Molina, hi ha gruixos d'entre 70 i 120 centímetres, i a Masella, d'entre 70 i 135. En tots els casos, la qualitat és de neu pols. Tot i el temps primaveral, les temperatures nocturnes són encara prou baixes per mantenir la qualitat de la neu.

Els responsables de les quatre estacions d'esquí gironines han coincidit a afirmar que es podrà esquiar durant tota la Setmana Santa amb bones condicions de neu.

LA XIFRA

135
centímetres
de gruix de neu màxim hi ha en alguns punts del Pirineu gironí i el mínim és de 60 centímetres.

Bones previsions del temps

Les previsions del temps són immillorables. Per avui, no s'esperen precipitacions en cap punt del Pirineu i només a partir de mitja tarda, algun núvol. La visibilitat, però, serà bona. Per demà, es manté aquesta previsió. Les temperatures mínimes a la zona pirinenca oscil·laran entre els dos graus centígrads negatius i els tres positius i les màximes es mouran a l'entorn dels 15 graus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.