Medi ambient

baix penedès

Bellvei troba uralita enterrada en un polígon

L'Ajuntament de Bellvei ha informat tant la fiscalia de Tarragona com el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de la descoberta d'uralita enterrada sota una zona verda d'un nou polígon industrial al municipi. El material, la manipulació del qual és tòxica per la presència d'amiant, es va descobrir gràcies a la denúncia d'un veí de la població, i es desconeix la quantitat exacta que hi ha enterrat ni els responsables de l'acció. “Ho vam descobrir després de fer una cala, i desconeixem si va ser enterrat durant les obres d'urbanització o si un tercer ha aprofitat els terrenys per desfer-se del material”, detalla l'alcalde, Fèlix Sans.

A la zona on s'ha urbanitzat el nou polígon, de fet, hi existia una fàbrica amb coberta d'uralita, però, segons l'alcalde, els promotors van presentar les factures del reciclatge correcte del material.

Per precaució, la uralita es manté enterrada i s'han col·locat tanques per tal d'impedir l'accés als terrenys, tot i que l'únic risc de contaminació és pel contacte directe. De moment, l'Ajuntament no sap qui es farà càrrec de l'alt cost que tindrà el reciclatge de tot el material.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona