Medi ambient

Banyeres recolza l'adhesió a l'Associació Serra de Mariola

Un dels objectius és la promoció econòmica de l'àrea geogràfica de Mariola

Els tres partits polítics representats a l'Ajuntament de Banyeres de Mariola han recolzat per unanimitat l'adhesió a l'Associació Serra de Mariola i els estatuts de la mateixa en l'últim ple ordinari d'aquest organisme amb la finalitat de fomentar la promoció econòmica d'aquesta àrea geogràfica.

La iniciativa va sorgir en l'any 2010 en una taula redona sobre Turisme d'Interior dins dels cursos d'estiu que va impartir a Bocairent el campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València i en la que es va proposar la creació de la marca Serra Mariola, iniciativa que va suscitar un notable interés.

La UPV va decidir aprofundir en el tema i el 25 de juliol del 2011 va presentar un esborrany d'estatuts per a la creació de la Fundació Serra de Mariola. En els últims mesos es va estimar convenient canviar la fórmula fundacional per altra associativa degut a què les fundacions requerixen el compliment de majors requisits que les associacions junt a d'altres de caràcter econòmic donat que les fundacions han de disposar d'un mínim de 30.000 € com a capital inicial.

Els grups municipals locals, així com els de les poblacions que formen el parc natural de la Serra Mariola, consideren que es tracta d'un projecte que generarà sinergies i aprofitarà les existents, la qual cosa contribuirà a situar la zona geogràfica en els mapes turístics i propiciarà la creació d'empreses i llocs de treball al disposar de nombrosos recursos, ja siguen de caire patrimonial, cultural, mediambiental i paisatgístic, així com gastronòmic i d'allotjament. Entre altres, un dels principals objectius a aconseguir és la unió d'entitats, tant públiques com privades, per a promocionar el territori amb fins turístics, promocionar els abundants recursos, i també per a comercialitzar amb la marca Serra Mariola productes industrials i agroalimentaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.