Medi ambient

El Tribunal Suprem dóna la raó a l'Ajuntament de L'Eliana

La sentència fa menció al cobrament per abocaments de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer

El Tribunal Suprem acaba de dictar sentència a favor de l'Ajuntament de L'Eliana sobre un recurs presentat el 14 d'abril de 2010 davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat valenciana en el que es reclamava la revisió —per considerar-lo il·legal— d'un apartat del Reglament del Domini Públic Hidràulic.

La Confederació Hidrogràfica venia penalitzant, de manera global i sense discriminar les seues característiques ni el grau de contaminació propinat al medi ambient, els vessaments no autoritzats de la mateixa manera que si es tractaren d'aigües amb alt grau de contaminació.

L'Equip de govern de l'Ajuntament considera esta sentència molt important per multitud de raons: d'una banda, perquè ve a confirmar una demanda antiga del consistori a favor dels seus veïns pels que sempre està disposat a lluitar, inclús al llarg dels anys i amb independència del partit polític que governe les institucions ; a més, suposarà un estalvi econòmic important a l'hora de satisfer el canon de control d'abocaments que la Confederació lliura als municipis.

Esta sentència a favor de L'Eliana, obri la porta a que altres ajuntaments opten per actuar amb contenciosos similars amb la tranquil.litat de saber que és possible guanyar-los en benefici dels seus veïns.

En pròximes dates este Ajuntament estarà en condicions d'informar més amplament de les conseqüències d'aquesta sentència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona