Medi ambient

RIBERA D'EBRE

Investiguen la relació entre els robatoris en masos de Rasquera i el foc

Els Mossos d'Esquadra han rebut denúncies de tres propietaris de la zona on es va originar l'incendi

El jutjat de Gandesa dicta el secret de sumari

Els robatoris en masos de Rasquera i l'origen de l'incendi que la setmana passada va cremar més de 3.000 hectàrees de les serres de Cardó i el Boix podrien estar relacionats. És una de les hipòtesis en què treballen els agents rurals i els Mossos d'Esquadra, després de constatar que els robatoris no es van produir després de l'incendi, aprofitant el desallotjament dels veïns. De moment, tres veïns han denunciat el robatori al seu mas però, segons l'alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, fins a una dotzena de cases de camp haurien estat forçades. “S'ha constatat que dies abans del foc hi va haver robatoris, sobretot a l'entorn de la font del Teix”, va manifestar Pellisa. Precisament, a la Font del Teix és on va començar l'incendi i el lloc en què, des de dijous, els agents rurals treballen per determinar-ne la causa. Estan descartades del tot les possibilitats que el foc s'originés per causa d'una línia elèctrica o un llamp.

Per la seua banda, el titular del jutjat de Gandesa ha decretat el secret de les actuacions en les diligències obertes per esbrinar l'origen de l'incendi. Fins ara han declarat almenys dos testimonis, però no hi ha cap imputat.

L'incendi va començar al terme municipal de Rasquera però es va propagar cap de seguida al Perelló i, més tard, a Tivenys i Benifallet. La dificultat d'accés a la zona va impossibilitar els treball d'extinció als mitjans terrestres, per la qual cosa els alcaldes de la zona reclamen actuacions per evitar que es repeteixi la situació en el futur. Fa 17 anys ja van cremar més de 5.000 hectàrees de la serra de Cardó i, en els darrers cent anys, hi ha hagut cinc incendis forestals en l'espai natural.

El president d'ERC, Oriol Junqueras, es va reunir ahir amb els alcaldes i va visitar l'àrea cremada.

LA XIFRA

12
casetes de camp
de l'entorn de la Font del Teix de Rasquera van estar forçades abans de l'incendi

El pla anticrisi preveu la gestió forestal

El pla anticrisi de Rasquera, que preveu una plantació de marihuana i uns ingressos d'1,3 milions d'euros, preveu destinar part dels recursos a la gestió forestal. De fet, Rasquera va aturar el 2011 el pla de gestió forestal per falta de finançament, i el va reactivar ara fa un mes amb l'aportació de 30.000 euros de l'Associació Barcelonina Cannàbica d'Autoconsum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona