El Suprem absol l'exalcalde de Vacarisses del delicte mediambiental pel qual havia estat condemnat

L'Audiència de Barcelona li havia imposat un any de presó l'any 2005

A banda de Boada, el Suprem també ha absolt l'excap de la planta potabilitzadora d'aquesta localitat Rosa Roca; l'exgerent de l'empresa UTE-Copcisa Josep Cardona, i l'excap del departament de recursos i explotació de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) Antoni Rabascall. Roca i Cardona també havien estat condemnats per l'Audiència de Barcelona a un any de presó mentre que Rabascall ja havia estat absolt.

Mentre la fiscalia va mantenir al llarg de tot el procés que Boada havia ordenat «de manera absolutament il·legal i improcedent la connexió de les aigües residuals industrials a la planta depuradora de Vacarisses», els magistrats del Suprem entenen que no és així perquè «la connexió de la qual se l'acusava no es va fer el febrer del 1998, sinó abans del juny del 1995, i en unes circumstàncies molt diferents de les del 1998». De fet, segons els magistrats, quan es va fer la connexió «no hi havia perill de contaminació», i per tant no es pot considerar que Boada fos responsable dels abocaments. Els magistrats també exculpen dels abocaments els responsables de la planta «perquè van fer el que van poder».

Demanen 4 anys per al de Sant Quirze

El judici per presumpte delicte ecològic a l'exalcalde de Sant Quirze Sebastià Ruiz, i als exregidors de Medi Ambient Francesc Contreras i Josep Coll, va començar ahir a la secció cinquena de l'Audiència de Barcelona. La defensa, a partir del testimoniatge dels tècnics municipals, va intentar demostrar que l'Ajuntament ja havia detectat i intentat resoldre l'abocament d'aigües residuals, però que no ho va poder fer abans per les dificultats estructurals de la riera, que passa sota terra.

La defensa de Ruiz, Contreras i Coll, que s'exposen a parts iguals a una pena de quatre anys i un dia de presó, 8.400 euros de multa i quatre anys d'inhabilitació per a càrrec públic, va anar en una sola línia molt clara: «L'Ajuntament de Sant Quirze ja havia descobert, per mitjans propis, l'abocament d'aigües residuals a la riera Betzuca un any i mig abans que els Mossos fessin la investigació, però no hi va poder intervenir abans perquè era molt difícil descobrir exactament quina claveguera l'estava contaminant. S'havia d'intervenir en una zona coberta, a molts metres de profunditat, i plena d'altres instal·lacions subterrànies», van argumentar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona