Medi ambient

MEDI AMBIENT

L'anguila s'afegeix a la llista de repoblacions de l'estany de Banyoles

Ahir en van deixar anar un centenar d'exemplars al llac, pensant tant en el reequilibri ecològic com en els aficionats a la pesca

Els treballs de retirada de les espècies exòtiques de l'estany de Banyoles, efectuats els darrers mesos, havien permès comprovar que hi sobrevivia una quantitat important d'anguiles. El sorprenent descobriment –els tècnics temien que l'anguila hagués sucumbit a la pressió dels peixos invasors– va fer que el Consorci de l'Estany decidís incloure aquesta espècie en la llista de les repoblacions del programa Estany, destinat a poblar l'estany amb peixos autòctons. Ahir n'hi van alliberar un centenar.

Els nous habitants de l'estany són majoritàriament anguiles platejades, femelles i d'una mida considerable (d'entre 34 i 74 centímetres de llargada, i d'entre 62 i 1.200 grams de pes), unes característiques que els atorguen més possibilitats de supervivència, segons els tècnics. Van ser capturades fa entre tres i cinc anys a la conca del Ter (a la qual pertany l'estany) i durant aquest temps han crescut en captivitat a l'IRTA del delta de l'Ebre (Sant Carles de la Ràpita). Al marge que servirà per reequilibrar l'ecosistema, la repoblació de l'estany amb anguiles pretén també acontentar els pescadors, es va indicar ahir en la presentació a la premsa d'aquesta acció. Al marge de tècnics, a l'acte hi van assistir el director del Departament d'Agricultura i Pesca a Girona, Jordi Aurich, i l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer.

LES XIFRES

74
centímetres
fan de llargada els exemplars més grans que es van deixar anar ahir a l'estany.
1,2
quilos
pesen les anguiles més grosses que des d'ahir habiten a l'estany de Banyoles.

Complint un reglament europeu

Les repoblacions d'anguila dels darrers anys es fan en compliment d'un reglament del Consell d'Europa del 2007. Abans que a l'estany de Banyoles, s'han fet accions similars en altres punts de la conca del Ter i a les conques del Fluvià i la Muga, amb peixos capturats pels pescadors de Roses i l'Estartit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona