Medi ambient

Més de 1.000 persones participen en l'assemblea de les Alcubles

Associacions, grups i entitats vingudes d'arreu dels Serrans constitueixen una plataforma d'afectats

Es demana la declaració de zona catastròfica per a totes les localitats afectades

La pineda existent a la vora del poliesportiu d'aquesta localitat dels Serrans, ha aprofitat de contenidor a l'assemblea constituent de la Plataforma d'afectats pels incendis. Més de 1.000 persones han participat activament d'aquesta reunió que ha escoltat vora mig centenar de testimonis i opinions, sobre els fets ocorreguts durant el passat cap de setmana que ha acabat amb bona part del paisatge d'alguns municipis d'aquesta comarca així com de l'Alta Palància, Canal de Navarrés i Foia de Bunyol, entre d'altres.

Entre els acords presos pels presents, cap destacar la constitució d'una Plataforma d'Afectats pels Incendis i la convocatòria d'una manifestació per al dissabte 28 de juliol pels carrers de València, a fi de fer visible el sentiment d'oblit i abandó que tenen els habitants i visitants habituals o esporàdics d'aquesta comarca.

A més, l'assemblea ha aprovat per aclamació, el contingut d'un manifest en el qual es fa pública la indignació per la catàstrofe viscuda, les irregularitats patides i la manca de sensibilitat del govern valencià respecte dels habitants d'aquestes contrades.

Cremats i abandonats

Pere Rossell

Les associacions, grups entitats i persones afectades pels incendis ocorreguts durant el darrer cap de setmana del mes de juny a les comarques valencianes, manifesten haver-se sentit abandonats pel govern valencià i minusvalorats en la importància de les muntanyes sinistrades per a la vida del món rural valencià. En la prevenció i extinció de l'incendi, asseguren els assistents a l'Assemblea de les Alcubles, que s'han tingut en compte altres prioritats allunyades de les necessitats de les persones que poblen el territori i han fulminat el futur de les famílies que viuen de la natura, de la ramaderia de l'apicultura, de la hostaleria i de l'agricultura entre d'altres.

D'aquesta manera, l'assemblea sobirana, ha deixat calara la postura perquè s'investigue fil per randa les causes de l'incendi, que es facen públics els informes tècnics oficials del que realment ha passat i que s'assolisquen responsabilitats per aquells que tenien l'obligació d'haver evitat la magnitud d'aquesta catàstrofe.

S'urgeix la posada en marxa d'un pla eficaç, de caràcter integral, per a la recuperació i desenvolupament dels municipis afectats tot i entenent els reunits, que l'única manera de portar a terme allò que es pense desenvolupar és, mitjançant els ajuntaments i és per això que es demana que siguen aquests els gestors dels fons que hagen d'arribar i dels treballs que s'hagen de fer.

Es reclama al govern valencià que a partir d'ara es tinga en compte els afectats, no sols a l'hora de posar en marxa el procés d'investigació de les causes com d'aquest pla integral de recuperació que se sol·licita. És per això que s'exigeix la declaració de zona catastròfica de totes les àrees afectades pels incendis i que l'administració municipal i autonòmica done complida informació d'allò que afecte el futur d'aquestes comarques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona