Medi ambient

Controlat l'incendi de Cocentaina

El perímetre s'estén a 500 hectàrees i sols crema algun indret dins de la zona acotada

Els tècnics preocupats per la teixera d'Agres i la Font Roja

Més de 200 efectius terrestres, han aconseguit controlar l'incendi de Cocentaina que s'havia estès als termes municipals d'Alcoi, Banyeres de Mariola i Bocairent a través de la Serra Mariola.

S'ha fixat un perímetre d'unes 500 hectàrees, on ha quedat reclòs el foc segons ha informat el Centre d'Emergències del País Valencià als mitjans de comunicació a darrera hora d'aquesta vesprada.

Ja a les 20 hores, l'evolució del foc era favorable, però el 112 assegurava que s'havia de ser prudent degut a les altes temperatures de la zona i a les condicions climatològiques que s'han viscut durant tota la jornada de hui.

Pel moment, aquest incendi declarat a la partida del Mas de la Cova de Cocentaina, no se li veu cap intencionalitat i durant el dia de hui han intervingut 9 brigades de bombers, 31 vehicles terrestres, 20 mitjans aeris, 60 membres de la Unitat Militar d'Emergències, un grapat de voluntaris i les forces de seguretat de l'Estat, a més de efectius de la Policia Autonòmica, policia local, personal de Creu Roja i tècnics mediambientals.

En el moment de redactar aquesta notícia, sols restava un punt més calent a la zona de la cantera i, és per això que, s'han concentrat els esforços en assegurar la rodalia.

Els propietaris dels habitatges de Cases de Vilaplana i el Pinatell, han tornat gradualment als seus domicilis, mentre els efectius es dedicaven a atendre el foc existent a les crestes del Montcabrer, un punt considerat clau perquè les flames no afectaren la teixera d'Agres i amb ella, correra perill el Parc Natural de la Font Roja.

D'aquesta manera, s'ha determinat habilitar punts fixes de vigilància a aquest paratge, a fi de poder controlar qualsevol conat d'incendi que es puga produir al llarg de la nit i la matinada pròxima.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona