Medi ambient

La conselleria assegura que l'incendi de Cocentaina està estabilitzat i sense flama

Serafín Castellano compereixia anit davant els mitjans de comunicació i ho confirmava però en la nit han hagut rebrots

En acabant la reunió amb els comandaments del punt avançat de vigilància muntat per coordinar les tasques d'extinció de l'incendi de Cocentaina, el conseller de Governació, Serafín Castellano, va informar els mitjans de comunicació valencians presents en aquesta convocatòria, que l'incendi havia quedat estabilitzat en la vesprada d'ahir i que s'estava procedint al refredament de la zona, treballs que continuaran durant el dia de hui.

D'aquesta manera, fins que no es rebaixe la càrrega tèrmica de la superfície afectada, no es considerarà extingit. De fet, durant la passada nit i matinada, s'ha revifat a la contrada de Serelles, però les unitats terrestres, han controlat la situació.

Respecte de les causes del sinistre, el conseller Castellano ha comentat que hi ha diverses línies obertes en la investigació que s'hi porta a terme per la Guàrdia Civil i la Unitat Tècnica d ela Generalitat, però encara ara no s'ha determinat res en concret.

El conseller de Governació, ha aprofitat la compareixença per fer una crida a la prudència i a la responsabilitat ciutadana, més encara quan s'anuncien dies d'altes temperatures i d'humitat mínima, amb una climatologia adversa.

Política nefasta de prevenció

Redacció

El diputat de Compromís Juan Ponce ha lamentat que “un dels nostres espais naturals més importants, Serra Mariola, estiga pagant les conseqüències de les retallades del Consell en mitjans de vigilància i extinció d'incendis i la seua incompetència en evitar este desastre mediambiental”. Ponce ha realitzat estes declaracions després de visitar el parc natural de la Serra Mariola, junt al vicealcalde d'Alcoi, Rafa Carbonell, per conèixer de primera mà l'abast del incendi.

El diputat ha explicat que “este foc, com els d'Andilla i Cortes de Pallàs, és conseqüència directa de les reduccions que el Govern del PP ha fet en matèria de vigilància i extinció d'incendis, doncs esta disminució de mitjans suposa necessàriament que els efectius tarden més en detectar els incendis i en arribar fins a ells per extingir-los”.

A més, en el incendi de la Serra de Mariola també hi havia restes de treballs agrícoles, com llenya, abandonades per la muntanya i que havien sigut prèviament autoritzades per la Generalitat, segons ha indicat Ponce, que ha afegit que “això demostra que abans del foc hi ha hagut molta incompetència prèvia per part de l'administració”.

El diputat ha recordat que “Compromís ja denuncià l'estiu passat que la Conselleria de Governació havia decidit reduir de 85 a 10 els membres de les brigades forestals a Alcoi i recentment s'ha hagut de veure com s'han suprimit brigades PAMER a la zona, per no parlar de la manca d'un helicòpter exclusiu per a incendis a les comarques d'Alacant durant tot l'any”.

Des del grup parlamentari s'han registrat diverses preguntes perquè el Consell informe sobre la possible causa del incendi, sobre el retard dels mitjans en actuar, sobre el dispositiu posterior per aturar un foc que afecta els termes municipals d'Alcoi i Banyeres de Mariola”. Juan Ponce ha acabat dient que “si el conseller de Governació, Serafín Castellano, tinguera un mínim de vergonya, hauria dimitit ja per la manera desastrosa en què ha gestionant la prevenció dels incendis, el que suposa una greu negligència de la que la ciutadania d'aquest territori està pagant les conseqüències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona