Catalunya recupera el doble de residus que la mitjana espanyola

El Congrés Internacional d'Innovació en la Gestió i el Tractament de Residus Municipals que es celebra aquests dies a Fira Sabadell pretén posar sobre la taula alguns dels mètodes que altres països europeus han empleat amb èxit en matèria de tractament de residus i la seva possible aplicació a Catalunya.

La trobada, que compta amb 320 participants procedents de diversos punts de la geografia catalana, europea i espanyola, permetrà «conèixer i analitzar les experiències que han viscut països com Suïssa o Holanda», ha assenyalat Joan Carles Sànchez, president del Consorci de Residus del Vallès Occidental que ha indicat que en els darrers anys Catalunya ha avançat molt en aquesta matèria. «La nostra comarca és un exemple d'aquest canvi de model que ha impulsat la Generalitat», ha explicat el president del consorci que ha assegurat que el futur passa per analitzar el tractament dels residus que genera la població per poder-ne fer un ús que suposi un benefici pel medi ambient i la salut de les persones.

En aquesta mateixa línia s'ha expressat el conseller Francesc Baltasar que ha destacat la feina que s'està fent des del Govern de la Generalitat i els Ajuntaments catalans per fomentar la recollida selectiva i el posterior tractament. «Abans la Generalitat i els municipis es donaven l'esquena, ara hem superat ja la primera fase de cooperació i seguirem treballant conjuntament».

Baltasar s'ha referit als sistemes que s'utilitzen en altres països europeus com per exemple la incineració dels residus per obtenir-ne energia i s'ha mostrat partidari d'escoltar aquestes propostes que des del seu punt de vista s'han perfeccionat de manera que fan caure «vells mites» i obren un nou camí.

El conseller ha assegurat que seguiran treballant perquè Catalunya segueixi liderant aquest camp a l'estat espanyol i ha destacat que actualment al territori català es recupera el 34% dels residus que es generen, el que suposa el doble de la mitjana de l'estat espanyol.

El congrés, que esta dirigit al sector professional, compta amb diversos estands on s'expliquen les tasques en matèria de tractament de residus que es duen a terme a la zona. Entre aquests destaca una maqueta de la futura Planta de Tractament de Residus de Collcardús, a Vacarisses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona