Medi ambient

MEDI AMBIENT

Colomers estrena un punt per observar ocells en l'àmbit del parc del Ter

El municipi hi vol ordenar l'aparcament, obrir pistes de botxes i reforestar la zona en els pròxims mesos

El parc fluvial, però, anirà més lent per la crisi

El parc del Ter de Colomers ha estrenat recentment un petit quiosc per observar els ocells a distància. A l'estructura de fusta ja hi ha hagut activitat durant la segona quinzena d'agost i l'alcalde, Josep López, avança que “el pròxim objectiu del projecte del parc fluvial serà condicionar i ordenar la zona d'aparcament” que hi ha a tocar de la carretera GI-634. La caseta municipal complementa la guingueta que des del juny opera una altra entitat privada.

L'avenç del parc va quedar ajornat fins que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va donar llum verd a la cessió dels terrenys, l'any passat. I ara topa amb els problemes del consistori per rebre els diners compromesos del pla d'obres i serveis (PUOSC). López recorda que fa uns cinc anys que els veïns del poble van decidir, per majoria, que el projecte fluvial tirés endavant, però ara ja preveuen que les obres es faran, però més a poc a poc.

En paral·lel al punt d'observació d'ocells, que atreu amants de la natura, la fotografia i la pintura, López diu que és imminent l'obertura de les noves pistes per jugar a botxes. Les altres obres del projecte, com ara el circuit de salut, la pista poliesportiva i el punt d'interpretació de la vegetació de ribera, en canvi, no tenen data d'execució ara mateix.

Altres activitats

Al tram del riu Ter que discorre entre els termes de Colomers i Foixà també s'hi desenvolupen activitats esportives, com ara el caiaquisme, i vols de globus aerostàtics.

Amb vista a l'any vinent, López explica que faran una plantada d'arbres i vegetació autòctona a la ribera del riu i a l'entorn del parc. D'una banda, diu, volen crear més zones d'ombra als terrenys de l'antic canal i, de l'altra, esperen “posar setge” així a les invasores canyes americanes que periòdicament han d'arrencar.

LES DATES

10.2007
Es va enderrocar
l'antic canal de reg paral·lel a la carretera que barrava l'accés des del poble fins al curs del Ter.

LA XIFRA

200.000
euros
havia de rebre el consistori de Colomers com a subvenció del PUOSC per al parc del Ter.
10.2041
Expirarà
l'acord de cessió dels terrenys fluvials, que són de l'ACA, a l'Ajuntament de Colomers, signat l'any passat.

Retard de l'ACA en la cessió del terreny

Els terrenys compresos entre el riu Ter i la GI-534 pertanyen a l'ACA des de la dècada de 1960, quan es van expropiar per construir la presa de Colomers i el sistema de regadius del Baix Ter. Després de la supressió de l'antic canal, el 2007, l'Ajuntament va reclamar a l'ens la cessió de l'àmbit i el va presentar a les convocatòries d'ajuts del PUOSC. L'operació, però, es va eternitzar i no es va acabar de desencallar fins a la tardor de l'any passat, amb un acord gratuït de cessió per 30 anys. El final de les negociacions va ser celebrat pel consistori, però el nou escenari econòmic condiciona el desenvolupament del parc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona