Medi ambient

medi ambient

Volen evitar que es facin 72 xalets a Terrades

Salvem l'Empordà i Units per Terrades demanen que es canviï el POUM

Salvem l'Empordà i el grup municipal Units per Terrades reclamen a l'equip de govern (CiU) que canviï el pla urbanístic i que no permeti el projecte per construir una urbanització de 72 xalets de luxe a la zona forestal de Santa Magdalena del municipi. Sostenen que seria una urbanització més gran que el mateix nucli de Terrades i que suposaria “un gueto aïllat”.

L'entitat ecologista i el grup polític recorden que fa anys que s'oposen al projecte i que sempre havien dit que aquesta és una zona d'alt risc d'incendi, tal com ha quedat demostrat aquest estiu, després del foc que va cremar més de 10.000 hectàrees a l'Alt Empordà. Per això consideren que “és aberrant construir una urbanització enmig d'una massa boscosa i aïllada”. Hi afegeixen que, un cop esclatada la bombolla immobiliària, “és el moment de posar fre a aquest tipus d'urbanitzacions amb un antic model absolutament irracional”.

Han entrat una moció a l'Ajuntament que es debatrà en una reunió plenària dilluns, dia 24.

Per la seva banda, l'alcalde, Isidre Felip, va dir ahir en declaracions a l'ACN que no estan preocupats per aquesta qüestió perquè fa més de deu anys que es va projectar però els promotors en fa més de cinc que no es posen en contacte amb el consistori. Felip considera que, en el context de crisi, la urbanització no es farà. Va dir que les normes subsidiàries s'han de renovar i que, si ho fan, en cas que aconsegueixin finançament, es plantejaran el futur d'aquest projecte.

34
hectàrees
de terreny urbanitzable ocuparia la urbanització, que preveu a banda de 72 cases una zona hotelera.

Crida als veïns perquè vagin al ple dilluns

El grup municipal Units per Terrades, a l'oposició, ha entrat per registre a l'ajuntament de Terrades una moció que el ple previst dilluns dia 24 haurà de debatre. En paral·lel Salvem l'Empordà farà arribar als veïns del poble un fulletó informatiu on s'explica els motiu perquè s'oposen al projecte i on faran una crida perquè assisteixin al plenari municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona