Medi ambient

MEDI AMBIENT

Consens trencat a Cassà en la planta de biomassa, amb l'abstenció de SI

Els opositors critiquen els danys ambientals de la fàbrica i la irregularitat urbanística del canvi del POUM

CiU, al govern, ERC i el PSC aproven el tràmit

Solidaritat per la Independència (SI) va trencar ahir, abstenint-se, la unanimitat de Cassà respecte a la planta de biomassa al polígon del Trust. CiU, al govern, ERC i el PSC van segellar l'aprovació inicial després que el regidor de SI, Marc Mascort, expressés quatre dubtes sobre el projecte: alt risc d'incendi, poca claredat a l'hora de definir la mobilitat dels camions que duran la fusta a l'empresa, escassetat d'aigua i el fum i la boira de l'acció industrial –va exposar Mascort.

Al desembre, Cassà havia aprovat la requalificació dels terrenys del polígon del Trust “de sòl rústic a sòl urbanitzable delimitat” . En aquella ocasió, els 13 regidors del ple hi havien donat suport. L'alcalde, Enric Bagué (CiU), va explicar ahir que la planta permetria “valoritzar” la biomassa de les Gavarres, té “un baix impacte visual” i crea llocs de treball. L'exalcalde Carles Casanova (ERC) també troba d'“interès públic” el projecte.

Ara amb l'aprovació inicial, el projecte, que inclou 4,5 hectàrees entre Cassà i Llagostera, estarà a exposició pública durant 45 dies. Faltarà l'aprovació provisional i el vistiplau final d'Urbanisme.

Dos opositors a la planta van intervenir en el ple: l'antic cap d'Urbanisme de Cassà, Emili Rebugent, que havia criticat el projecte al desembre, i el veí de Llagostera Antoni Trias. Rebugent va dir que la modificació del POUM era un “despropòsit” i que els arguments de Casanova eren similars als d'Esperanza Aguirre. Trias va dir que la planta seria “una fàbrica immensa” i poc adient per a la natura.

Fusta del foc de l'Empordà, a Itàlia

La fusta del bosc cremat a l'Alt Empordà en el gran incendi del mes de juliol es durà a Itàlia, a una planta de biomassa de Sardenya. El primer vaixell amb fusta treta dels boscos empordanesos sortirà a mitjan octubre. L'empresa Enerfust XXI, de Cassà de la Selva, està treballant en aquest moment al terme municipal de Llers, d'on està extraient llenya aquests dies. També s'ha treballat a Agullana i Capmany. Aquesta empresa és la mateixa que promou la planta de biomassa a Cassà.

Melcior Soler, d'Enerfust XXI, explica que cada any envien entre sis i vuit vaixells a Itàlia i que el pròxim que marxarà del port de Palamós durà 4.000 tones de fusta, de les quals la meitat serà provinent del bosc cremat de l'Alt Empordà.

Soler diu que és una llàstima que tota la fusta s'hagi d'exportar perquè no hi ha opció d'usar-la com a biomassa aquí.

m.v.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona