Medi ambient

El Consell deu 3,5 milions a l'abocador de Pedret i Marzà

GBi Group, que gestiona la instal·lació, denuncia que el Consell de l'Alt Empordà fa 14 mesos que no paga

Els treballadors amenacen de fer vaga perquè no els garanteixen que cobraran el sou

L'empresa GBI Group, que gestiona l'abocador de Pedret i Marzà, denuncia que el Consell Comarcal de l'Alt Empordà fa catorze mesos que no li paga i que li deu 3,5 milions d'euros. Això ha fet que la concessionària del servei hagi anunciat als seus treballadors que no sap si els podrà pagar el sou de novembre. “Hem arribat a una situació en què tenim dificultats per pagar les nomines. Podem aguantar sense cobrar sis mesos, però no catorze,” explica Gustavo Buesa, gerent de l'empresa. L'últim mes els 15 empleats de l'abocador de l'Alt Empordà han cobrat tard la nòmina.

Els treballadors han anunciat que a partir del 5 de novembre faran una vaga indefinida si no cobren el sou. El coordinador del sector serveis del sindicat Co.bas, Jesús Girón, ha explicat que el grup GBI els ha comunicat que és possible que no els pugui pagar la nòmina i que això els ha fet decidir convocar una vaga. Girón critica que “el Consell recapta els diners dels ajuntaments de la taxa d'escombraries i després no paga l'abocador. És com si dius que no pagues la llum perquè t'has gastat els diners en pagar el pàrquing”.

El president del Consell Comarcal, Xavi Sanllehí, assegura que si no s'ha pagat és perquè el Consell no té diners i que, de seguida que es rebi algun pagament d'un ajuntament o de la Generalitat, transferiran diners a la concessionària de l'abocador. “La Generalitat ens deu 7 milions, no paga des de fa un any i mig. La situació és la que és per a tothom i nosaltres no tenim ingressos, depenem dels pagaments d'altres administracions”, va explicar. Sanllehí hi va afegir que no creu que els empleats tinguin raó, perquè fins ara sempre han cobrat, però que farà tot el possible perquè no s'hagi d'arribar a la vaga i els treballadors puguin cobrar.

LA XIFRA

3,5
milions d'euros
és el que l'empresa assegura que li deu el Consell Comarcal de l'Alt Empordà

Al 2014 s'obrirà al Baix Empordà

La futura planta de tractament projectada al dipòsit, que havia d'estar en servei a finals d'aquest any –posada en marxa ajornada fins al 2014–, també podrà rebre residus del Baix Empordà quan entri en servei. El director de l'ARC, Josep Maria Tost, va explicar ahir que serà un recurs per a les poblacions del nord de la comarca, que així s'estalviaran d'haver d'enviar els camions fins a Lloret quan no puguin dipositar el rebuig al dipòsit de Solius, a l'abril.

Les dimensions del projecte de Pedret, que al 2010 es va adjudicar amb un pressupost de 52 milions d'euros, es van replantejar a la baixa aquesta primavera. La previsió actual és que les obres i la maquinària costin un màxim de 30 milions. L'altra actuació que l'ARC té en cartera és l'adequació de la incineradora gironina de Campdorà, però el pressupost també s'ha reduït dels 177 milions de 2010 fins als 15 o 20 que calculen gastar ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona